Cistin U 24h urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2450,00 rsd

Obrtno Vreme

15 dana

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza cistin u 24h urinu, koju nudi IntroLab laboratorija u Beogradu, je laboratorijski test koji pruža detaljan uvid u količinu cistina, jedne od ključnih aminokiselina, izlučene u mokraći tokom perioda od 24 časa. Ova analiza je od suštinske važnosti za procenu metaboličke aktivnosti cistina u organizmu, i može biti indikator različitih metaboličkih i genetskih stanja.

Šta je cistin u 24h urinu?

Cistin je aminokiselina koja igra vitalnu ulogu u mnogim biološkim procesima. Jedinstvena je po tome što formira disulfidne veze koje stabilizuju proteine, a to su strukture koje čine osnovu naših ćelija, tkiva i organa.

Koja je uloga cistina u organizmu?

Cistin je ključan za sintezu proteina, detoksikaciju i razne metaboličke puteve. On je integralni deo mnogih enzima, i potreban je za proizvodnju taurina, glutationa i drugih važnih molekula u organizmu. Takođe, cistin pomaže u održavanju optimalnog zdravlja kože, kose i noktiju.

Zbog čega je analiza cistin u 24h urinu bitna?

Merenje cistina u urinu može pomoći u otkrivanju i praćenju nekih medicinskih stanja. Povišene vrednosti cistina mogu ukazivati na cistinuriju, retko genetsko stanje koje može dovesti do formiranja bubrežnih kamena. S druge strane, niske vrednosti mogu ukazivati na malapsorpciju ili nedostatak u ishrani.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Testiranje cistina u 24h urinu je često preporučen osobama koje pokazuju simptome koji bi mogli ukazivati na cistinuriju, kao što su:

  • ponavljajuće infekcije urinarnog trakta
  • bol u abdomenu
  • krv u urinu

Takođe, može se preporučiti za praćenje efekata lečenja ovih stanja.

Kako se vrši analiza?

Procedura za ovu analizu zahteva detaljan postupak sakupljanja urina tokom 24-časovnog perioda. Postupak započinjete tako što ćete isprazniti bešiku i odbaciti taj uzorak urina na samom početku 24-časovnog perioda. Nakon tog početnog pražnjenja, tokom narednih 24 časa, svaki sledeći uzorak urina treba sakupljati u specijalno dizajniranom kontejneru. Ovaj proces osigurava da se prikupi tačan uzorak urina koji odražava 24-časovnu metaboličku aktivnost cistina u organizmu. Po završetku perioda sakupljanja, uzorak se dostavlja u laboratoriju gde se obavlja analiza.

Koja je priprema?

Ne postoji specifična priprema za ovaj test. Međutim, trebalo bi da izbegavate intenzivnu fizičku aktivnost i unos hrane bogate cistinom dan pre i tokom sakupljanja urina.

Specifičnosti analize i podkategorije

Analiza cistin u 24h urinu je visoko specifična i osetljiva metoda za detekciju abnormalnosti u metaboličkom obrascu cistina. Postoje dve glavne podkategorije: kvantitativna i kvalitativna analiza. Kvantitativna analiza se fokusira na merenje količine cistina, dok kvalitativna analiza identifikuje prisustvo cistina u urinu.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.