Chlamydia Trachomatis IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1350,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Laboratoriji Beograd, IntroLab, nudi vam mogućnost da obavite labaratorijsku analizu krvi koja će vam pružiti uvid u vaše zdravstveno stanje kada je u pitanju klamidija. Analiza Chlamydia Trachomatis IgG At je specifična bakteriološka serologija koja detektuje prisustvo antitela protiv bakterije Chlamydia trachomatis.

Zašto je analiza Chlamydia Trachomatis IgG At važna?

Chlamydia trachomatis je jedan od najčešćih uzročnika seksualno prenosivih bolesti širom sveta. Infekcija ovom bakterijom često je asimptomatska, što znači da mnogi pojedinci nisu ni svesni da su zaraženi. Ako se ne leči, može dovesti do ozbiljnih komplikacija, posebno kod žena. Zato je redovan klamidija test preporučljiv, posebno ako imate više seksualnih partnera ili ste saznali da vaš partner ima ovu bakteriju.

Mogući simptomi i značaj rane dijagnostike

Razumevanje simptoma povezanih sa infekcijom Chlamydia trachomatis može vam pomoći da prepoznate potrebu za testiranjem i shvatite važnost rane dijagnostike.

  • Uobičajeni simptomi: Kod žena, mogući simptomi uključuju bol ili peckanje prilikom mokrenja, bol u donjem delu stomaka, neuobičajen vaginalni iscedak ili krvarenje između menstruacija. Kod muškaraca, simptomi mogu uključivati bol ili peckanje prilikom mokrenja, iscedak iz penisa ili bol i oticanje testisa.
  • Komplikacije: Ako se ne leči, klamidija može dovesti do ozbiljnih reproduktivnih i drugih zdravstvenih problema. Kod žena, na primer, nelečena klamidija može dovesti do upale reproduktivnih organa, što može uzrokovati trajnu bol i probleme sa plodnošću.
  • Značaj rane dijagnostike: Rana dijagnostika i lečenje klamidije mogu sprečiti komplikacije i širenje infekcije na druge. Takođe, ukoliko imate infekciju ili sumnjate da je imate, neophodno je informisati svog partnera. Ovo im omogućava da se i sami testiraju i, ako je potrebno, leče.

Kako se štiti od infekcije?

Prevencija je ključna. Korišćenje kondoma prilikom svakog seksualnog odnosa može značajno smanjiti rizik od infekcije klamidijom i drugim seksualno prenosivim bolestima. Redovni lekarski pregledi i otvorena komunikacija sa partnerom takođe su važni aspekti zaštite vašeg seksualnog zdravlja.

Kako se obavlja testiranje?

Testiranje se obavlja vađenjem krvi iz vene. U laboratoriji IntroLab, pružamo vam brzu i efikasnu uslugu vađenja krvi uz najviše standarde bezbednosti i higijene. Nakon uzimanja uzorka, isti se šalje na analizu gde se koriste najnovije tehnike i reagensi kako bi se detektovala prisutnost IgG antitela specifičnih za Chlamydia trachomatis.

Šta znači prisustvo Chlamydia Trachomatis IgG At?

Prisustvo Chlamydia Trachomatis IgG At može ukazivati na trenutnu, hroničnu ili prošlu infekciju. Važno je napomenuti da IgG antitela mogu ostati u krvi nekoliko godina nakon infekcije, dok se najranije mogu detektovati otprilike 6 nedelja od infekcije. Ako je vaš test pozitivan, vaš lekar će vas savetovati o daljim koracima, uključujući lečenje i praćenje terapije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.