Candida IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1450,00 rsd

Obrtno Vreme

8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Kada se suočite sa određenim medicinskim problemima, važno je da imate pristup pouzdanim i tačnim dijagnostičkim testovima. Jedan od takvih testova je analiza Candida IgM At, koja se koristi za dijagnostikovanje i praćenje kandidijaze, infekcije izazvane gljivicom Candida albicans. Ova analiza je dostupna u laboratoriji IntroLab u Beogradu, gde se pruža visokokvalitetna medicinska usluga.

Šta je Candida albicans?

Candida albicans je vrsta gljivice koja je normalno prisutna u malim količinama u našem telu. Najčešće se nalazi u vaginalnom sekretu, crevima i usnoj šupljini. Međutim, pod određenim okolnostima, kao što su dugotrajna terapija antibioticima, terapija kortikosteroidima, trudnoća, upotreba kontraceptiva, kao i kod dijabetičara i imunosupresivnih pacijenata, može doći do brzog rasta ovog mikroorganizma. Kada se to dogodi, može doći do infekcije poznate kao kandidijaza.

Simptomi kandidijaze

Kandidijaza može izazvati različite simptome, uključujući:

  • Gljivične infekcije kože i noktiju
  • Hronični umor i iscrpljenost
  • Probleme sa probavom problemi kao što su nadutost, zatvor ili dijareja
  • Autoimune bolesti kao što su Hašimotov tiroiditis, reumatoidni artritis, Kronova bolest, lupus, psorijaza, sklerodermija ili multipla skleroza
  • Poteškoće s koncentracijom, poremećaji pamćenja, deficit pažnje (ADD), hiperaktivni poremećaj (ADHD) i “brain fog” (takozvana moždana magla)
  • Problemi na koži, kao što su ekcem, psorijaza, osip i crvenilo
  • Razdražljivost, promene raspoloženja, teskoba i depresija
  • Vaginalne infekcije, infekcije mokraćnog trakta, svrab vaginalnom i rektalnom području
  • Teška sezonska alergija
  • Jaka želja za šećerom i rafinisanim ugljenohidratima

Zašto je važna analiza IgM antitela na kandidu?

Analiza Candida IgM At je ključna za dijagnostikovanje i praćenje kandidijaze. Ova analiza je posebno korisna kada su drugi testovi nejasni. IgM antitela su prva antitela koja se formiraju nakon primarne izloženosti gljivici. Ova antitela aktiviraju komplement i pomažu fagocitnom sistemu u eliminaciji antigena iz intravaskularnog prostora. IgM antitela su ograničena na intravaskularni prostor i smatraju se dominantnim imunoglobulinima u primarnim infekcijama.

Kako se izvodi analiza?

Za analizu Candida IgM At potreban je serum, a test se izvodi pomoću ELISA metode. ELISA je vrsta laboratorijskog testa koji koristi antitela i boje za detekciju i merenje antigena (proteina) u uzorku krvi. Rezultati testa su obično dostupni u roku od 8 dana.

Gde se može izvršiti testiranje?

Analiza Candida IgM At se može izvršiti u laboratoriji IntroLab u Beogradu. Naša laboratorija je opremljena najsavremenijom opremom i stručnjacima koji su posvećeni pružanju najbolje moguće nege pacijentima. Naš tim će se pobrinuti da vađenje krvi bude što manje neprijatno, kao i da dobijete tačne i brze rezultate.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.