Candida IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1450,00 rsd

Obrtno Vreme

8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Pomoću Candida IgG At analize, IntroLab laboratorija u Beogradu može pomoći u otkrivanju potencijalne izloženosti ili infekcije Candidom, omogućavajući tako pacijentima i njihovim lekarima da donesu informisane odluke o daljem tretmanu i nezi.

Šta je Candida?

Candida je rod gljivica koje se normalno mogu naći u telu čoveka. Ove gljivice se mogu nalaziti na koži, u ustima, probavnom traktu i vagini. Većina vrsta Candida nije štetna i u normalnim uslovima ne uzrokuje simptome. Međutim, ako se ravnoteža mikroorganizama u telu naruši, Candida se može prekomerno razmnožavati, uzrokujući infekcije.

Infekcije izazvane Candidom mogu biti površinske (kože, usta, vagina) ili sistemske (kada infekcija prodre u krvotok i proširi se na celo telo). Sistemske infekcije sa Candidom mogu biti opasne po život, posebno kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Kada Candida izaziva infekciju, to se obično naziva kandidijazom. Simptomi kandidijaze variraju u zavisnosti od toga koji je deo tela pogođen. Na primer, vaginalna kandidijaza (poznata i kao „vaginalna gljivična infekcija“ ili „drozd“) može izazvati svrab, crvenilo, oticanje i iscedak. Oralna kandidijaza („usna truska“) može izazvati bele naslage u ustima, crvenilo i teškoće pri gutanju.

Šta su Candida IgG Antitela?

Candida IgG At se odnosi na antitela imunoglobulin G (IgG) koja su specifična za Candida. Imunoglobulini su proteini koje imunološki sistem proizvodi kao odgovor na infekciju ili izloženost stranim supstancama, uključujući mikroorganizme kao što je Candida. Imunoglobulin G (IgG) je jedan od tipova imunoglobulina koji se najčešće nalazi u krvi i tkivima.

Kada se telo suoči s infekcijom poput one izazvane kandidom, imunološki sistem reaguje proizvodnjom specifičnih antitela za taj patogen, uključujući IgG antitela. Prisutnost Candida IgG antitela u krvi može ukazivati na to da je osoba bila izložena kandidi i da je njen imunološki sistem reagovao na tu infekciju.

Kada se radi analiza Candida IgG At?

Candida IgG At analiza se obično se radi kada postoji sumnja da je osoba imala izloženost Candida ili pati od hronične ili sistemske infekcije izazvane Candidom.

Ova analiza može biti posebno korisna u slučajevima gde su simptomi nejasni ili kada standardne metode testiranja nisu dale jasne rezultate. Ovaj test može pomoći u dijagnostikovanju kandidijaze kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom, gde infekcija može postati sistemski problem i ozbiljno ugroziti zdravlje.

Podvrste analize

Analiza na kadidu se može obavljati na različite načine, zavisno od potrebnog dijagnostičkog informacija. Evo nekoliko podvrsta analize:

  • Candida kultura: Ova vrsta testa koristi uzorak tkiva ili telesne tečnosti (npr. pljuvačka, urin, krv, iscjedak) koji se zasadi na poseban medijum da bi se videlo hoće li Candida rasti. Ova analiza može identifikovati specifičnu vrstu Candida koja izaziva infekciju.
  • Mikroskopski pregled: Uzorak se boji i pregleda pod mikroskopom da bi se tražili znaci kadide.
  • Candida antigen test: Ovaj krvni test traži prisutnost specifičnih proteina (antigena) koje kandida proizvodi.
  • Candida antitela test: Ova analiza meri nivo antitela u krvi koja su proizvedena kao odgovor na infekciju kandidom. To uključuje Candida IgG At analizu, ali može uključivati i testove za druge vrste antitela, kao što su IgM i IgA.

Svaka od ovih analiza ima svoje prednosti i nedostatke, a odabir prave analize često zavisi od specifične kliničke situacije. Vaš lekar će razmotriti sve dostupne informacije, uključujući vaše simptome, medicinsku istoriju i rezultate drugih testova, da bi odlučio koja analiza je najprikladnija za vas.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.