Canabinoidi

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

600,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza canabinoidi u urinu je dvodelna analiza urina koja se koristi za detekciju delta-9-tetrahidrokanabinola, ili THC-a. THC je aktivni sastojak marihuane. Ovaj test koji laboratorija Vračar, IntroLab, vrši može otkriti da li su THC ili povezane hemikalije iz marihuane, poznate kao metaboliti, prisutne u vašoj mokraći i smatra se prilično preciznim.

Zašto se radi analiza canabinoidi u urinu?

Ova vrsta biohemijske analize urina može biti potrebna kao uslov za zaposlenje. Takođe, možda ćete morati da uradite ovaj test ako pokazujete znakove zloupotrebe droga. Vaš lekar može tražiti da se testirate ukoliko imate istoriju zloupotrebe droga kako bi se uverio da se ne vraćate starim navikama.

Kako se vrši test?

Ovaj test zahteva uzorak urina. U nekim slučajevima, uzorak urina je potrebno davati pod nadzorom medicinskog osoblja. Dok sam test ne nosi nikakav rizik, rezultati mogu uticati na dobijanje posla, ili mogu prouzrokovati probleme sa zakonom.

Šta može uticati na rezultate?

Lekovi koji se koriste za lečenje mučnine od hemoterapije, kao što je dronabinol, daju pozitivne rezultate testa. Kanabidiol (CBD) koji se nalazi u leku koji se koristi za lečenje napada ili se nalazi u biljnim suplemenata takođe može dati pozitivne rezultate. CBD dolazi iz biljke kanabis i može sadržati THC u tragovima. Ukoliko ste uzimali bilo šta što bi moglo uticati na ishod ove biohemijske analize urina, obavestite svog lekara. U slučaju korišćenja lekova na recept koji mogu uticati na dobijanje pozitivnog nalaza, postoji mogućnost da ćete morati da obezbedite dokaz da vam je isti prepisan.

Kako se pripremiti za testiranje?

Posebne pripreme nema. Obavezno obavestite svog zdravstvenog radnika o svim lekovima, suplementima i vitaminima koje konzumirate. To uključuje lekove koji se ne izdaju na recept i bilo koje ilegalne droge koje možda koristite.

Šta rezultati testa znače?

Rezultati testa canabinoidi u urinu mogu varirati u zavisnosti od vaše starosti, pola, zdravstvenog stanja i drugih faktora. Pozitivan rezultat može značiti nedavnu i prošlu upotrebu marihuane. Test urina na marihuanu će biti pozitivan ako je količina THC-a u uzorku veća od 50 nanograma po mililitru (ng/mL). Ako koristite marihuanu, ali je vaš test negativan, to bi moglo biti zato što su vaši nivoi THC-a ispod ove vrednosti. Ako je rezultat probnog testa pozitivan, može se uraditi potvrdni osetljivijom metodom. Potvrdni testovi se rade kako bi bili sigurni da je originalni rezultat tačan.

Testovi na droge u urinu ne mogu pokazati tačan dan ili sat kada je marihuana poslednji put korišćena. To je zato što THC može ostati u vašem sistemu čak i nakon što ste prestali da koristite marihuanu. THC može ostati u proseku do 10 dana za povremene korisnike. Ukoliko marihuanu koristite relativno često, on može ostati u vašem organizmu od 2 do 4 nedelje, a više od mesec dana ukoliko je konzumirate na dnevnom nivou.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.