C1 Inaktivator

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2030,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

U laboratoriji IntroLab Beograd, posvećeni smo pružanju ovih sofisticiranih testova sa najvišim standardima preciznosti i profesionalizma. Pomoću C1 inaktivator analize, naš tim stručnjaka može pružiti važne informacije koje mogu biti ključne u dijagnozi i praćenju određenih stanja povezanih sa imunološkim sistemom.

Šta je C1 Inaktivator?

C1 inaktivator, takođe poznat kao C1 esterazni inhibitor (C1-INH), je protein u telu koji igra ključnu ulogu u regulaciji komplementnog i kontakt sistema, dva važna dela našeg imunološkog sistema. On sprečava preteranu aktivaciju ovih sistema i pomaže u održavanju ravnoteže u našem telu. Nedostatak ovog proteina može dovesti do određenih zdravstvenih problema.

Zašto se određuje i kod koga se trebaju određivati?

Analiza C1 inaktivatora se najčešće koristi za dijagnostikovanje naslednih angioedema (HAE), retke ali ozbiljne bolesti koja izaziva oticanje tkiva u različitim delovima tela. Takođe, može se koristiti za praćenje terapije kod pacijenata sa ovim stanjem. Ovaj test je posebno važan za osobe koje pokazuju simptome kao što su neobjašnjeno oticanje kože, gastrointestinalnog trakta ili respiratornog sistema.

Kako se tumače rezultati?

Rezultati testa mogu se klasifikovati kao normalni, povisene ili snižene vrednosti C1 inaktivatora.

  • Normalne vrednosti sugerišu da je koncentracija C1 inaktivatora u krvi uobičajena, što ukazuje na to da imunološki sistem funkcioniše kako treba.
  • Snižene vrednosti mogu ukazivati na prisustvo naslednog angioedema. Ovo stanje se obično dijagnostikuje kada su nivoi C1 inaktivatora znatno sniženi.
  • Povišene vrednosti C1 inaktivatora su retke, ali se mogu javiti u određenim stanjima, kao što su neke maligne bolesti.

Priprema za analizu

Za test C1 inaktivatora nije potrebna posebna priprema. Pacijenti mogu nastaviti da uzimaju svoje uobičajene lekove i hranu, osim ako im lekar ne da drugačije uputstvo. Uvek je dobra ideja da sa lekarom proverite da li su neki lekovi koje uzimate mogli uticati na rezultate testa.

Podvrste C1 Inaktivator analize

Postoje dve glavne vrste analize C1 inaktivatora:

  • Kvantitativni test – Ovaj test meri ukupnu količinu C1 Inhibitora u uzorku krvi. Ako je nivo ovog proteina nizak, to može biti pokazatelj naslednog angioedema.
  • Funkcionalni test – Ovaj test ocenjuje kako C1 Inhibitor funkcioniše. Nekada osoba može imati normalne nivoe ovog proteina, ali protein ne funkcioniše kako treba, što takođe može dovesti do simptoma naslednog angioedema.

Oba testa se često koriste zajedno za pružanje sveobuhvatne slike o radu imunološkog sistema.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.