Bris kože (Bakt/Mik)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

600,00 rsd

Obrtno Vreme

2-4 dana

Uzorkovanje

Bris kože

Kategorija

Mikrobiologija

Bris kože (Bakt/Mik) je ključna metoda za identifikaciju mikroorganizama na koži. Ova analiza detektuje bakterije ili gljivice koje mogu izazvati kožne infekcije, olakšavajući put ka odgovarajućem lečenju. Ako sumnjate na infekciju ili želite preventivnu proveru, IntroLab laboratorija u Beogradu vam stoji na raspolaganju s timom stručnjaka koji garantuje kvalitet i brzinu usluge. Zakazivanje je jednostavno, a vaša dobrobit nam je centralna preokupacija.

Šta je kultura brisa kože?

Kultura brisa kože je dijagnostički postupak koji se koristi za identifikaciju mikroorganizama prisutnih na koži. Ovaj test može detektovati različite bakterije, gljivice ili druge mikroorganizme koji mogu uzrokovati infekcije ili druge probleme s kožom. Uzorak se uzima sterilnim štapićem s površine kože, nakon čega se postavlja na hranljive podloge u laboratoriji kako bi se omogućio rast i identifikacija potencijalnih patogena.

Kada se radi bris kože (Bakt/Mik) kože?

Analiza bris kože (Bakt/Mik) kože se radi kada postoji sumnja na infekciju kože, naročito ako su prisutne promene kao što su:

  • osip
  • gnojne lezije
  • pukotine

Analiza se može koristiti za praćenje efikasnosti terapije ili za identifikaciju potencijalno otpornih sojeva mikroorganizama.

Uzimanje brisa kože u laboratoriji Introlab

Uzimanje uzorka za bris kože u laboratoriji Introlab je efikasan i profesionalno vođen postupak. Naš stručni tim koristi sterilni štapić kako bi nežno uzorkovao sa zahvaćene površine kože pacijenta. Nakon uzimanja uzorka, on se obrađuje u našoj savremeno opremljenoj laboratoriji kako bismo pružili tačne i brze rezultate analize.

Priprema za bris kože

Pre nego što dođete u laboratoriju da biste dali uzorak za bris kože, nekoliko je važnih koraka kojih se treba pridržavati kako bi rezultati bili što tačniji. Prvo, ako ste na antibiotskoj terapiji, uzorak ne bi trebalo uzimati. Prisustvo antibiotika u uzorku može usporiti ili čak sprečiti rast patogenih mikroorganizama, što može uticati na točnost rezultata.

Osim toga, izbegavajte primenu lokalnih preparata, kao što su kreme, losioni ili lekovi, na ciljanom području kože najmanje 24 sata pre uzimanja brisa. Preporučujemo i da zahvaćeno područje operete blagim sapunom i vodom kako bi koža bila čista prilikom uzimanja uzorka. Na taj način se smanjuje mogućnost kontaminacije uzorka i osigurava kvalitetna mikrobiološka analiza.

Rezultat brisa kože (Bakt/Mik)

Kada se uzorak brisa kože pošalje na analizu, laboratorijski tehničari ga obrađuju kako bi izolovali i identifikovali prisutne mikroorganizme. U većini slučajeva, očekivani rezultat je negativan, što znači da nema patogenih mikroorganizama. Međutim, ako se otkriju bakterije poput stafilokoka, streptokoka, enterokoka ili crevnih bakterija, to može ukazivati na infekciju ili upalni proces. U tom slučaju, lekar će preporučiti odgovarajući tretman. Važno je pažljivo pratiti uputstva lekara i započeti terapiju kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Ćelije i mikroorganizmi sa kože

Obrtno vreme: 2-4 dana

Priprema: Pre uzimanja uzorka, ne koristite kreme ili lekove na koži 24 sata i operite zahvaćeno područje sapunom. Uzorkovanje se ne savetuje ako je pacijent na antibiotskoj terapiji.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.