Bris akne (Bakt/Mik)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

600,00 rsd

Obrtno Vreme

2-4 dana

Uzorkovanje

Prikupljanja uzorka kože

Kategorija

Mikrobiologija

Bris Akne (Bakt/Mik) analiza je važan test za otkrivanje bakterijske infekcije kože, posebno u slučaju akni. Naša laboratorija IntroLab, pruža pouzdane rezultate koji pomažu u dijagnostici i lečenju akni. Ukoliko želite da uradite ovu analizu, kontaktirajte nas ili posetite našu laboratoriju u Beogradu.

Šta je bris akne (Bakt/Mik) i zašto je važan?

Bris Akne (Bakt/Mik) je laboratorijski test koji se koristi za otkrivanje prisustva bakterijske infekcije kože, posebno u slučaju akni. Akne su često rezultat upalnih procesa uzrokovanih bakterijama koje se razmnožavaju na koži. Ova analiza pomaže u identifikaciji specifičnih bakterijskih vrsta, kao što su Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis, koje su često prisutne u aknama. Identifikacija ovih bakterija omogućava prilagođavanje terapije i odabir odgovarajućih lekova ili tretmana za smanjenje upale i poboljšanje stanja kože.

Kada je preporučljivo uraditi Bris Akne?

Analiza brisa kože se može raditi u različitim situacijama u zavisnosti od kliničkih potreba. Evo nekoliko primera kada se ova analiza može preporučiti:

  • Kada postoji sumnja na bakterijsku ili gljivičnu infekciju kože
  • Kod kožnih lezija ili osipa koji ne reaguju na uobičajene tretmane
  • Kod osoba sa rizikom od kožnih infekcija
  • Za praćenje efikasnosti terapije

Važno je da se konsultujete sa zdravstvenim stručnjakom ili dermatologom kako biste odredili da li je analiza brisa kože potrebna u vašem konkretnom slučaju.

Kako se pripremiti za analizu?

Uzorak brisa kože za mikrobiološko ispitivanje može se uzeti bilo kada tokom dana. Ukoliko se pacijent trenutno nalazi na antibiotskoj terapiji, ne bi trebalo uzimati uzorak. Prisustvo antibiotika može imati negativan uticaj na rast patogenih mikroorganizama koje želimo identifikovati u brisu kože.

Izbegavati primenu antiseptičkih sredstava kao što su rastvori ili masti najmanje 12 sati pre brisa. Ovo se radi kako bi se izbegao uticaj antiseptika na rezultate analize.

Kako se uzima uzorak za analizu?

Uzimanje brisa kože je jednostavan i bezbolan postupak. Naš stručni tim koristi sterilne brise ili pamučne gaze kako bi pažljivo prešli preko zahvaćenog ili ciljanog područja kože. Ovaj postupak se izvodi uz primenu aseptičnih tehnika kako bismo obezbedili čist i pouzdan uzorak.

Nakon identifikacije patogenih mikroorganizama u rezultatu kulture brisa kože, često se vrši dodatno ispitivanje osetljivosti tih mikroorganizama na različite antibiotike. Ovo se naziva testiranje osetljivosti na antibiotike ili antibiogram.

Testiranje osetljivosti ima za cilj utvrđivanje koje antibiotike će mikroorganizmi najverovatnije efikasno inhibirati ili uništiti. Za to se koristi posebna metoda koja uključuje izlaganje mikroorganizama različitim antibioticima u kontrolisanim uslovima.

Kada se mogu očekivati rezultati?

Vreme potrebno za izvođenje Bris Akne (Bakt/Mik) analize može varirati u zavisnosti od laboratorijskih protokola. Obično rezultati postaju dostupni u roku od 2 do 4 dana.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Tkivo ili sekret sa površine kože

Obrtno vreme: 2-4 dana

Priprema: Pre uzimanja brisa kože, područje se temeljno čisti i dezinfikuje.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.