Borrelia Burgdorferi IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1300,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Analiza Borrelia Burgdorferi IgM At je specifična laboratorijska analiza koja se koristi za otkrivanje prisustva antitela klase IgM u krvi, koja se proizvode kao odgovor na infekciju bakterijom Borrelia Burgdorferi, uzročnikom Lajmske bolesti. Ova analiza se izvodi u privatnim laboratorijama u Beogradu, kao što je IntroLab, koristeći imunoenzimatsku Elisa metodu.

Zašto je važna analiza na prisustvo IgM antitela Borelia Burgdoferi bakterije?

Lajmska bolest je infektivna bolest koju prenose krpelji koji su prethodno hranili krvlju životinja inficiranih bakterijom Borrelia Burgdorferi. Kada takav krpelj potom inficira čoveka, njegovo telo počne da proizvodi antitela. U ranoj fazi bolesti, telo proizvodi antitela klase IgM, dok kasnije počinje da proizvodi ona klase IgG. Količina ovih antitela klase IgM i IgG se određuje tokom bakteriološko serološke analize krvi za Lajmsku bolest.

Kako se izvodi analiza?

Vađenje krvi je neophodno da bi se odradila analiza Borrelia Burgdorferi IgM At. Nakon uzorkovanja, dobijeni uzorak venske krvi se centrifugira da bi se izvukao serum. Serum je stabilan do 7 dana na temperaturi od 4 stepena, a zamrznuti serum krvi može se testirati nekoliko meseci.

Kada treba uraditi analizu?

Svako telo reaguje individualno na infektivnu bolest i počinje da proizvodi antitela u različito vreme. Stoga se preporučuje da se testovi krvi za Lajmsku bolest obave najmanje 2 nedelje nakon ugriza krpelja. U periodu od 2 – 6 nedelja nakon ugriza krpelja, potrebno je izvršiti test krvi na Borreliosis IgM, iako infektolozi preporučuju testiranje obe klase antitela kako bi se procenio njihov odnos.

Gde se može uraditi analiza Borrelia Burgdorferi IgM At?

Analiza Borrelia Burgdorferi IgM At se može obaviti u laboratorijama u Beogradu, kao što je IntroLab. Naša laboratorija pruža uslugu vađenja krvi, a rezultati analize su dostupni u toku istog dana.

Zašto izabrati IntroLab za vaše analize krvi?

Naša laboratorija je jedna od vodećih privatnih laboratorija u Beogradu, poznata po svojoj posvećenosti preciznosti, brzini i profesionalnosti. Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži sve potrebne informacije. Tu smo za vas tokom celog procesa, od zakazivanja termina do tumačenja rezultata.

Šta znače rezultati analize Borrelia Burgdorferi IgM At?

Pozitivan rezultat može ukazivati na ranu fazu Lajmske bolesti, dok negativan rezultat može značiti da nema infekcije ili da je infekcija u kasnijoj fazi. U svakom slučaju, rezultate je bitno tumačiti u odnosu na ostale analize krvi, kao i same simptome.

Kako se tretira Lajmska bolest?

Lajmska bolest se obično tretira antibioticima. Rano otkrivanje i lečenje mogu pomoći u sprečavanju komplikacija koje mogu nastati ako se bolest ne leči. Ako imate simptome Lajmske bolesti ili vas je u skorije vreme ujeo krpelj, važno je da se obratite lekaru.

Kako se može sprečiti Lajmska bolest?

Najbolji način da se spreči Lajmska bolest je da izbegavate kontakt sa krpeljima. Ako provodite vreme na otvorenom, posebno u područjima sa visokim rizikom, važno je da nosite zaštitnu odeću, koristite repelente i redovno proveravate sebe i svoje ljubimce na prisustvo krpelja. Ukoliko do ugriza, pak, dođe, bitno je ukloniti krpelja što pre moguće, pritom pazeći da deo njega ne ostane u telu.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu