Borrelia Burgdorferi IgG At u likvoru

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1610,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Likvor

Kategorija

Imunologija

Analiza Borrelia Burgdorferi IgG At u likvoru je specijalizovani test koji se koristi za otkrivanje antitela na bakteriju Borrelia Burgdorferi u cerebrospinalnoj tečnosti, poznatoj i kao likvor. Ova bakterija je  uzročnik Lajmske bolesti, infekcije koja se prenosi putem ujeda zaraženog krpelja. Ovaj test možete uraditi u prostorijama privatne laboratorije Beograd, IntroLab, kao i ostale testove iz kategorije bakteriološka serologija.

Kada je potrebno uraditi ovu analizu?

Ova analiza je posebno korisna u situacijama kada postoji sumnja na neurološke komplikacije Lajmske bolesti. Preporučuje se da se test ne koristi bez istovremenog testiranja antitela u serumu ili bez prisustva kliničkih simptoma koji se javljaju u fazama, i to:

Simptomi rane faze infekcije (od nekoliko dana do nekoliko nedelja nakon ujeda krpelja):

  • Crveni, okrugli osip koji se širi oko mesta ujeda, poznat kao eritema migrans. Ovaj osip može biti topao na dodir, ali obično nije bolan
  • Simptomi slični gripu, uključujući groznicu, umor, glavobolju, bolove u mišićima i zglobovima, i uvećane limfne čvorove.

Simptimi kasne faze infekcije (nekoliko nedelje ili meseci nakon ujeda krpelja):

  • Bolovi u zglobovima, posebno u kolenu.
  • Problemi sa nervnim sistemom, kao što su meningitis (upala membrane oko mozga i kičmene moždine), pareza facijalisa (Bellova paraliza), bolovi u nervima, i problemi sa pamćenjem ili koncentracijom.
  • Srčani problemi, kao što su nepravilan srčani ritam, mada se ovo dešava retko.
  • Dodatni osipi na drugim mestima na telu.

Proces analize Borrelia Burgdorferi IgG At u likvoru

Za analizu Borrelia Burgdorferi IgG At u likvoru potrebno je uzeti uzorak cerebrospinalne tečnosti, što se obično radi lumbalnom punkcijom. Uzorak se zatim šalje u laboratoriju gde se analizira tipično kvalitativnom imunoblot ili ELISA metodom. U laboratoriji IntroLab u Beogradu, koristimo visoko precizne metode za ovu analizu, obezbeđujući pouzdane rezultate našim pacijentima.

Tumačenje rezultata

Pozitivan rezultat na ovoj analizi ukazuje na prisustvo antitela na Borrelia Burgdorferi u likvoru, što može ukazivati na centralnu nervnu infekciju. Međutim, mora se uzeti u obzir moguća kontaminacija krvlju ili prenos serumskih antitela preko krvno-moždane barijere. Negativan rezultat ukazuje na to da nema detektovanih antitela na Borrelia Burgdorferi u likvoru, što nije podržavajuće za dijagnozu Lajmske bolesti.

Zakazivanje termina

Ako imate simptome koji ukazuju na potencijalno prisustvo Lajmske bolesti, posetite našu laboratoriju u Beogradu radi analize Borrelia Burgdorferi IgG At u likvoru. Naš stručni tim će vam pružiti sve potrebne informacije i podršku tokom celokupnog procesa.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Likvor

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.