Bordetella Pertussis IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1600,00 rsd

Obrtno Vreme

do 8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

U IntroLab laboratoriji u Beogradu nudimo različite dijagnostičke usluge, uključujući analizu Bordetella Pertussis IgM At. Ovaj test je esencijalan za detekciju infekcije bakterijom Bordetella pertussis, odgovornom za kočni kašalj.

Šta je Bordetella Pertussis?

Bordetella Pertussis je bakterija koja izaziva kočni kašalj, ozbiljnu respiratornu bolest koja se lako prenosi. Ova bolest je posebno opasna za bebe i malu decu, ali može pogoditi ljude svih uzrasta. Kada Bordetella Pertussis bakterija uđe u naš organizam, imuni sistem reaguje proizvodnjom specifičnih antitela, uključujući IgM antitela. Ova IgM antitela pojavljuju se rano u toku infekcije i mogu biti detektovana pomoću Bordetella Pertussis IgM At testa.

Zašto se određuju i kod koga ih treba određivati?

Određivanje Bordetella Pertussis IgM antitela je najčešće kod osoba koje imaju simptome koji ukazuju na:

  • kočni kašalj
  • produženi kašalj
  • napade kašlja koji uzrokuju povraćanje

Ovaj test je posebno koristan za rano dijagnostikovanje bolesti, što je ključno za smanjenje rizika od komplikacija i prenošenja infekcije na druge.

Kada je potrebno uraditi Bordetella Pertussis IgM At test?

Ukoliko postoje simptomi koji ukazuju na kočni kašalj, preporučljivo je uraditi ovaj test. Osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa nekim ko ima dijagnostikovani kočni kašalj takođe bi trebalo da se testiraju. Rano detektovanje Bordetella Pertussis infekcije je od suštinskog značaja za efikasno lečenje i sprečavanje širenja bolesti.

Kako se tumače rezultati?

Tumačenje rezultata Bordetella Pertussis IgM At testa zavisi od konteksta. Pozitivan rezultat generalno ukazuje na nedavnu infekciju Bordetella Pertussis. S druge strane, negativan rezultat može značiti da osoba nije bila inficirana, ili da je infekcija toliko skorašnja da telo još uvek nije proizvelo dovoljno antitela koja bi test mogao detektovati.

Podvrste analize

Postoje različite vrste antitela koje se mogu odrediti prilikom testiranja na Bordetella Pertussis:

  • Bordetella Pertussis IgG At analiza: Ova analiza detektuje IgG antitela, koja su obično prisutna tokom kasnije faze infekcije i mogu ukazivati na prošlu izloženost bakteriji.
  • Bordetella Pertussis IgA At analiza: Ova analiza detektuje IgA antitela koja su prisutna na sluznicama i mogu ukazivati na nedavnu ili trenutnu infekciju.

Različite vrste antitela mogu pružiti različite informacije o trajanju i stadijumu infekcije, kao i o imunološkom odgovoru organizma. Odabir pravog testa zavisiće od specifične kliničke situacije i simptoma.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.