Bor T16

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1750,00 rsd

Obrtno Vreme

do 15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Alergologija

Alergije su postale sve češće u današnjem svetu, a jedan od potencijalnih alergena koji može izazvati reakcije kod osetljivih osoba je bor, tačnije beli bor (Pinus strobus). Ako sumnjate da ste alergični na ovu biljku, analiza bor T16 u sklopu privatne laboratorije Beograd, IntroLab, može vam pomoći da to potvrdite.

Šta je analiza bor T16?

Analiza bor T16 je specifična analiza krvi koja se koristi za detekciju prisustva specifičnih IgE antitela na beli bor u krvi pacijenta. Ova antitela ukazuju na moguću alergijsku reakciju na ovu biljku. Testiranje se obavlja u specijalizovanim laboratorijama gde se uzima uzorak krvi pacijenta radi analize.

Kako se manifestuje alergija na bor zbog koje je test bor T16 indikovan?

Alergija na bor može izazvati simptome poput:

  • Astme
  • Alergijskog rinitisa
  • Alergijskog konjunktivitisa

Iako se smatra da je alergija na bor retka, neki izveštaji ukazuju na to da je značajniji alergen nego što se ranije mislilo. Na primer, u nekim delovima zemlje, bor je dominantan polen.

Važne informacije

Iako se polen bora oslobađa u velikim količinama, IgE senzitizacija na njega je pronađena kod samo 1,5% – 3% atopičnih pacijenata. Važno je napomenuti da rezultati laboratorijskih testova treba da budu interpretirani u kontekstu ukupne kliničke slike pacijenta. Samo prisustvo specifičnih IgE antitela u serumu ne znači nužno da će osoba imati simptome alergije.

Beli bor se često koristi u industriji, posebno u proizvodnji nameštaja. Stoga, čak i ako ne živite u blizini šume, možda ste izloženi alergenima bora kroz proizvode koje koristite svakodnevno. Ako imate simptome alergije, važno je da se konsultujete sa lekarom i razmotrite mogućnost testiranja na alergene.

Prevencija i saveti

Ako ste alergični na bor, najbolji način da sprečite simptome je izbegavanje kontakta sa ovom biljkom. Preporučuje se da ostanete unutra tokom dana kada je koncentracija polena visoka, da koristite klima uređaje umesto otvaranja prozora i da redovno perete kosu i tuširate se kako biste uklonili polen sa kože i kose.

Alergije mogu značajno uticati na kvalitet života, ali sa pravim informacijama i tretmanom, možete voditi normalan i zdrav život. Ako imate bilo kakvih pitanja o analizi bor T17 ili briga u vezi sa alergijama, obratite se svom lekaru ili specijalisti za alergologiju.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.