Bokvica W9

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1750,00 rsd

Obrtno Vreme

do 15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Alergologija

Kada govorimo o alergijama, važno je znati da se one mogu manifestovati na različite načine i mogu biti izazvane različitim alergenima. Jedan od takvih alergena je i bokvica, poznata pod latinskim imenom Plantago lanceolata. Ako sumnjate da ste alergični na ovu biljku, analiza bokvica W9 je pravi izbor za vas, a dostupna vam je u sklopu privatne laboratorije Beograd, IntroLab.

Šta je bokvica?

Bokvica je višegodišnja biljka koja raste u visini od 0,3 m do 0,5 m. Listovi su smešteni na bazi stabljike, tamnozelene su boje, dužine od 5 do 40 cm i širine od 8 do 25 mm. Karakteriše ih glatka i talasasta tekstura. Cvetovi bokvice su poznati deci kao prirodni „metci“ i često se koriste za igru. Ova biljka cveta tokom cele vegetacije, a njen polen može izazvati alergijske reakcije.

Zašto je važna analiza bokvica W9?

Bokvica je česta korovska biljka koja raste na travnjacima i pored puteva. Iako je njen polen ponekad sakupljan od strane bumbara, on postaje dovoljno vazdušan da izazove alergijske reakcije. Alergija na bokvicu može se manifestovati kroz različite simptome.

Kako se manifestuje alergija na bokvicu?

Alergija na bokvicu može izazvati različite simptome, u zavisnosti od osobe do osobe. Najčešći simptomi uključuju:

  • Kijanje
  • Curenje nosa
  • Svrab i crvenilo očiju
  • Osip na koži
  • Otežano disanje.
  • U težim slučajevima, može doći do anafilaktičkog šoka, što je hitno stanje koje zahteva medicinsku intervenciju

Kako se vrši testiranje?

Analiza bokvica W9 je analiza krvi koja se vrši u specijalizovanim laboratorijama. Možete je obaviti u IntroLab-u gde će stručnjaci iz oblasti alergologija Beograd uzeti uzorak vaše krvi i testirati ga na prisustvo antitela na bokvicu. Proces vađenja krvi je brz i jednostavan, a rezultati će vam pomoći da saznate da li ste alergični na ovu biljku.

Prevencija i saveti

Ako ste alergični na bokvicu, najbolji način da sprečite simptome je izbegavanje kontakta sa ovom biljkom. Preporučuje se da tokom perioda cvetanja bokvice ostanete unutra u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima, kada je koncentracija polena najviša. Takođe, koristite klima uređaje kako biste filtrirali vazduh u vašem domu i automobilu. Redovno se tuširajte i perite kosu kako biste uklonili polen.

Alternativne metode lečenja

Osim standardnih antihistaminika i lekova koji se koriste kako bi se simptomi alergije na bokvicu držali pod kontrolom, postoje i alternativne metode lečenja koje neki ljudi smatraju korisnim. Akupunktura, biljni tretmani i homeopatija su neke od alternativnih metoda koje se koriste kao pomoć u kontroli simptoma. Međutim, pre nego što se odlučite za bilo koju alternativnu metodu lečenja, važno je konsultovati se sa alergologom ili drugim zdravstvenim stručnjakom.

Zbog čega je periodična anliza bokvica W9 korisna?

Alergije se mogu razviti u bilo kojem trenutku u životu, čak i ako prethodno niste imali simptome. Redovno testiranje može vam pomoći da identifikujete nove alergene i preduzmete odgovarajuće korake kako biste izbegli izlaganje i simptome.

Alergija na bokvicu, iako nije jedna od najčešćih alergija, može izazvati ozbiljne simptome kod osoba koje su na nju osetljive. Važno je biti informisan, prepoznati simptome i preduzeti odgovarajuće korake kako biste se zaštitili. Ako sumnjate da ste alergični na bokvicu ili bilo koju drugu biljku, obratite se alergologu u Beogradu radi vršenja testa bokvica W9 i saveta o lečenju.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.