Alergije

Razumite Vaše alergije - Napravite prvi korak za IntroLab-om

Da li patite od neprestanog curenja nosa, suznih očiju, svraba ili kožnih osipa? Ukoliko je odgovor DA, postoji velika mogućnost da ste alergični na nešto. Alergije, kao takve, mogu značajno uticati na kvalitet Vašeg života. Stoga, ne dozvolite im da vode Vašu svakodnevicu. Kontaktirajte IntroLab laboratoriju u Beogradu, odradite testiranje na alergije i preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i životom!

Dvoje laboratorijski tehničara vrši testiranje na alergije pomoću mikroskopa
Nemojte dozvoliti alergijama da Vas ometu. Odradite testiranje na alergije u našim prostorijama!

Zašto je važno razumeti svoje alergije?

Alergije su odgovor imunog sistema na određene supstance koje smatra štetnim, poznate kao alergeni. Ovi alergeni, koji obično ne smetaju većini ljudi, u određenim situacijama mogu izazvati simptome poput curenja nosa, svraba očiju, kožnih reakcije, pa čak i teže probleme poput anafilaktičkog šoka.

Alergije mogu biti više od blage neprijatnosti – one mogu ozbiljno uticati na Vašu svakodnevnu rutinu, radni učinak, čak i Vaš socijalni život. Česti simptomi alergije mogu Vas sprečiti da u potpunosti uživate u aktivnostima koje volite, mogu poremetiti Vaš san i smanjiti Vašu produktivnost. Uz to, nekontrolisane alergije mogu voditi do drugih zdravstvenih problema kao što su hronični sinusitis, infekcije uha ili astma.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je bitno razumeti šta to izaziva Vaše alergijske reakcije. Pre svega, kada znate na šta ste alergični, možete na lak način preduzeti korake kako biste izbegli alergene, čime se smanjuje rizik od reakcije. Takođe, razumevanje alergije može Vama i Vašem lekaru pomoći da razvijete efikasniji plan, što može uključivati sve, od lekova za alergije do terapije imunizacijom.

Šta je testiranje na alergije i šta očekivati od istog?

Alergo testovi su vrsta testova kojim se utvrđuje na koje sve supstance osoba reaguje alergijskom reakcijom. S tim u vezi, postoje različite vrste testova za alergije, ali najčešće se koriste:

  • Kožni testovi,
  • Testovi iz krvi.

Kod kožnih testova, mala količina potencijalnog alergena se nanosi na kožu korišćenjem sitne igle koja probija površinski sloj kože. Ako ste alergični na specifičnu supstancu, razvija se crvenilo ili mala oteklina na mestu gde je alergen primenjen, obično unutar 20 minuta.

Testovi iz krvi, poznati kao specifični IgE testovi, mere nivo specifičnih antitela IgE u krvi koja su povezana sa određenim alergenima.

Kako izgleda testiranje na alergije?

Kada dođete na testiranje, možete očekivati da ćete prvo imati konsultaciju sa našim stručnjacima. Oni će sa Vama razgovarati o Vašim simptomima, anamnezi i eventualnim izloženostima alergenima. Zatim će obaviti sam test, koji je obično brz i donosi minimalnu nelagodnost.

Nakon testiranja, naš tim će analizirati Vaše rezultate i pružiti vam jasne i detaljne informacije o vašim alergijama. Oni će Vam takođe dati savete o tome kako da izbegavate alergene koji uzrokuju Vaše simptome i kako da upravljate alergijskim reakcijama.

Zašto je IntroLab Laboratorija Vaš pouzdan partner u upravljanju alergijama?

IntroLab Laboratorija je specijalizovana za širok spektar medicinskih testova, uključujući one na alergije. Naša stručnost i posvećenost kvalitetu čini nas vodećim u ovoj oblasti.

Koristimo najsavremeniju opremu i najnovije tehnologije u našim laboratorijskim analizama, što nam omogućava da identifikujemo širok spektar alergena sa visokom tačnošću. Ovo uključuje alergene iz hrane, lekove, polen, grinje, buđ i mnoge druge. Naše analize su dizajnirane da pruže sveobuhvatan uvid u Vaš alergijski profil.

Ali ono što nas zaista izdvaja je naš tim. Naši medicinski stručnjaci su ne samo obučeni najnovijim tehnikama i metodama laboratorijske analize, već su posvećeni pružanju personalizovane usluge svakom pacijentu. Razumemo da svaka osoba ima jedinstvene zdravstvene potrebe i izazove. Iz tog razloga radimo sa svakim pojedincem kako bismo pružili informacije koje su direktno relevantne za njih.

Pored toga, posvećeni smo edukaciji naših pacijenata. Verujemo da informisanost pacijenta o svojim alergijama može značajno poboljšati kvalitet života. Stoga, IntroLab tim je uvek tu da odgovori na sva Vaša pitanja, pruži informacije o rezultatima testova i pomogne Vam da testiranje na alergije prođe na najbeznolniji način. Ne verujete nam? Nema problema! Kontaktirajte nas i uverite se u tačnost naših reči!

Opširnije

Ostvarite specijalan popust na laboratorijske analize svakog radnog dana od 10h-16h!

This site is registered on wpml.org as a development site.