Beta2 Glikoprotein i IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1550,00 rsd

Obrtno Vreme

4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Analiza Beta2 Glikoprotein i IgG At, koju možete obaviti u laboratoriji IntroLab Beograd, je specifična dijagnostička metoda namenjena otkrivanju antifosfolipidnog sindroma (APS) i drugih autoimunih stanja. Ovaj test može pružiti dragocene informacije o vašem zdravstvenom stanju, posebno ukoliko se suočavate sa simptomima koji ukazuju na povećan rizik od tromboze ili imate istoriju pobačaja.

Šta su Beta-2 glikoprotein antitela?

Beta-2 glikoprotein je protein u krvi, važan za koagulaciju. Antitela na Beta-2 glikoprotein su imunološki odgovor organizma na ovaj protein. U normalnim okolnostima, naše telo ne bi trebalo da proizvodi antitela protiv sopstvenih proteina, ali to se događa u slučaju određenih autoimunih stanja.

Zašto se radi Beta2 Glikoprotein i IgG At analiza i kod koga?

Analiza Beta2 Glikoprotein i IgG At se obavlja kod osoba sa simptomima ili istorijom krvnih ugrušaka ili kod žena koje su imale ponovljene pobačaje. Takođe je korisna za osobe sa dijagnostikovanim lupusom ili drugim autoimunim poremećajima.

Kako se tumače rezultati?

Tumačenje rezultata zavisi od konteksta. Pozitivan rezultat na antitela može ukazivati na APS, ali to nije konačna dijagnoza. Dodatna ispitivanja mogu biti neophodna. Pozitivan rezultat se može ponekad pojaviti kod ljudi bez simptoma ili istorije bolesti.

Podvrste analize

Određivanje Beta2 Glikoprotein antitela obuhvata različite testove, uključujući Beta2 Glikoprotein IgG At, ali i druge varijante, kao što su Beta2 Glikoprotein IgM At i Beta2 Glikoprotein IgA At.

Klase antitela – IgG, IgM i IgA, predstavljaju različite vrste antitela koje se proizvode kao odgovor na određeni antigen, u ovom slučaju, Beta-2 glikoprotein.

  • IgG antitela su najbrojnija u krvi i tkivima, i ključna su za zaštitne reakcije protiv infekcija. Otkrivanje povišenih vrednosti Beta-2 glikoprotein IgG antitela obično se povezuje sa antifosfolipidnim sindromom (APS).
  • IgM antitela se prva proizvode nakon ekspozicije antigenima. Iako su manje uobičajeni, povišeni nivoi Beta-2 glikoprotein IgM antitela takođe mogu ukazivati na APS.
  • IgA antitela su uglavnom prisutna u sluznicama, gde obezbeđuju lokalni imunološki odgovor. Iako su ređe, Beta-2 glikoprotein IgA antitela mogu biti prisutna kod nekih osoba sa APS-om.

Glavna razlika između ovih testova leži u tipu antitela koje analiziraju. Svaka klasa antitela može signalizirati različite aspekte imunološkog odgovora i različite kontekste u kojima su proizvedena. Zato je kombinacija ovih testova dragocena u pružanju sveobuhvatne slike o imunološkom stanju pacijenta, što pomaže u preciznijoj dijagnostici.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.