Beta2 Glikoprotein i IgA At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1550,00 rsd

Obrtno Vreme

4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Analiza Beta2 Glikoprotein i IgA At, koju možete obaviti u laboratoriji IntroLab Beograd, je ključna dijagnostička alatka za otkrivanje antifosfolipidnog sindroma (APS). Ovaj sindrom je autoimuna bolest koja može dovesti do formiranja krvnih ugrušaka i pobačaja.

Šta su Beta-2 glikoprotein antitela?

Beta-2 glikoprotein, takođe poznat kao Apolipoprotein H, je protein koji cirkuliše u krvi i ima ključnu ulogu u procesima koagulacije krvi. Ovaj protein učestvuje u sprečavanju nastanka prekomernih krvnih ugrušaka. Time pomaže u održavanju ravnoteže između koagulacije i antikoagulacije, što je esencijalno za normalno funkcionisanje našeg kardiovaskularnog sistema.

Antitela protiv Beta-2 glikoproteina su specifična vrsta antitela koju naše telo proizvodi kao odgovor na ovaj protein. U normalnim okolnostima, naše telo ne bi trebalo da proizvodi antitela na sopstvene proteine, ali u određenim situacijama, kao što su autoimune bolesti, ovo se može dogoditi. Kada su prisutna u krvi, ova antitela mogu uticati na normalnu funkciju Beta-2 glikoproteina, a to može dovesti do povećane tendencije ka trombozi, odnosno formiranju krvnih ugrušaka.

Posebno su relevantna u kontekstu antifosfolipidnog sindroma (APS), autoimunog stanja koje karakteriše tendencija ka stvaranju krvnih ugrušaka u arterijama i venama, a kod trudnica može dovesti do pobačaja ili preuranjenog porođaja. APS je često povezan sa povišenim nivoima Beta-2 glikoprotein antitela, što čini ovu analizu izuzetno korisnom u dijagnostici ovog stanja.

Zašto se određuju i kod koga ih treba određivati?

Analiza Beta2 Glikoprotein i IgA At se najčešće određuje kod osoba koje imaju simptome ili anamnezu krvnih ugrušaka u arterijama ili venama, ili kod žena koje su imale ponovljene pobačaje. Test je takođe koristan za osobe kod kojih je dijagnostikovan lupus ili neki drugi autoimuni poremećaj, jer ti poremećaji mogu povećati rizik od formiranja krvnih ugrušaka.

Kako se tumače rezultati Beta2 Glikoprotein i IgA At analize?

Interpretacija rezultata testa zavisi od kliničkog konteksta. Pozitivan rezultat na antitela može ukazivati na prisustvo APS-a, ali to nije konačna dijagnoza. Dodatna ispitivanja mogu biti neophodna. Takođe, važno je napomenuti da se pozitivan rezultat može ponekad pojaviti kod ljudi koji nemaju simptome ili istoriju bolesti.

Podvrste analize

Kada je u pitanju analiza Beta-2 glikoprotein antitela, postoji nekoliko podvrsta testova koje se mogu koristiti, uključujući:

U našoj laboratoriji možete obaviti sve ove podvrste analize. Naši stručnjaci će vam pomoći da razumete vaše rezultate i objasniti vam šta oni mogu značiti za vaše zdravlje.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.