Beta Cross Laps

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1500,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

Beta cross laps analiza je ključna procedura koja se koristi za evaluaciju metabolizma kostiju. Ovaj test detektuje C-terminalni deo tipa I kolagena, koji je produkt razgradnje kostiju. Uz pomoć beta crosslaps analize, moguće je proceniti stepen resorpcije kostiju, što je korisno u dijagnostici različitih koštanih oboljenja kao što su rahitis i Padžetova bolest.

Pored toga, analiza beta cross laps je efikasan alat u evaluaciji uspešnosti antiresorptivne terapije u lečenju različitih koštanih bolesti, uključujući osteoporozu i hiperkalcemiju. Merenje koncentracije ovog parametra u krvi pruža detaljan uvid u stanje koštane resorpcije, omogućavajući lekarima da precizno prate napredak bolesti i efikasnost terapije.

Privatne laboratorije Beograd, poput naše IntroLab laboratorije, izvode beta cross laps analizu koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju preciznih i pouzdanih rezultata, omogućavajući lekarima da donose adekvatne odluke o terapiji za pacijente. Naša misija je da pružimo najbolju moguću negu i podršku svakom pacijentu, a uz to smo i ponosni što je beta cross laps analiza cena analize itekako pristupačna.

Koje su indikacije za beta cross laps analizu?

Kada se sumnja na promenjen kvalitet kostiju ili se pojave određeni simptomi i pojave poput učestalih fraktura, preporučuje se da se odredi beta cross laps zajedno sa drugim koštanim markerima. Preporučljivo je isto da se ova analiza krvi radi uz određivanje nivoa vitamina D, PTH, ukupnog kalcijuma i drugih biohemijskih markera.

Kod dece, beta cross laps može biti koristan u dijagnostikovanju metaboličkih bolesti kao što su Padžetova bolest, osteogenesis imperfecta (bolest krhkih kostiju), rahitis i drugih. Međutim, uvek je važno kombinovati rezultate beta cross laps analize sa slikovnim tehnikama ili radiološkim pregledom kostiju radi potvrde dijagnoze.

Najvažnija primena beta cross laps analize je u proceni efikasnosti antiresorptivne terapije kostiju, kao što su bifosfonati ili hormonska supstituciona terapija, kod stanja kao što je osteoporoza ili hiperkalcijemija iz različitih uzroka. U ovim slučajevima, određivanje beta cross laps se obavlja na početku terapije, a zatim se ponavlja nakon 2-3 nedelje kako bi se procenila efikasnost terapije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum ili plazma

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Preporučuje se uzorkovanje u ranim jutarnjim časovima, najbolje između 7 i 9 časova. Uzorak se uzima na prazan stomak, nakon 8-12 sati gladovanja.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.