Benzodiazepini u urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3500.00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza benzodiazepini u urinu je test koji se koristi za potvrđivanje prisustva benzodiazepina, klase lekova koji depresuju centralni nervni sistem. Ovi lekovi, poznati i kao sedativi, tablete za spavanje i mišićni relaksanti, često se koriste za sedaciju pacijenata, olakšavanje anksioznosti, prevenciju napada, i opuštanje mišićnih grčeva. Međutim, ovi lekovi se takođe mogu koristiti ilegalno, što može dovesti do zavisnosti. Ovaj test na droge u urinu je sastavni deo usluga privatne laboratorije Beograd, IntroLab.

Zašto se izvodi testiranje na benzodiazepine?

Testiranje na benzodiazepine se izvodi iz više razloga. Može se koristiti za detekciju predoziranja, čak i ako je lek propisan. Simptomi predoziranja mogu uključivati:

  • konfuziju
  • gubitak kontrole nad mišićima
  • nejasan govor
  • niski krvni pritisak
  • sporo ili plitko disanje
  • napade
  • nesvesticu
  • srčani zastoj

Takođe, ovaj test može biti koristan ako postoji sumnja na zloupotrebu ovih lekova.

Kako se benzodiazepini u urinu mere?

Ovaj test se obično izvodi putem biohemijske analize urina. Uzorak urina se sakuplja i šalje u laboratoriju gde se analizira na prisustvo benzodiazepina ili njihovih metabolita.

Šta rezultati testa znače?

Pozitivan rezultat testa znači da se metabolit leka u našao u mokraći u vreme kada je uzorak uzet. Vreme koje je potrebno da se on pojavi u urinu varira od leka do leka. U nekim slučajevima se njegovo prisustvo može dokaziti nakon svega nekoliko minuta od konzumacije, a nekada je za to potrebno i par dana. Koliko dugo je metabolit klase ovih lekova u urinu prisutan zavisi od poluživota određenog leka. Na primer, diazepam se može detektovati u uzorku čak i nekoliko nedelja nakon poslednje doze.

Rizici i ograničenja

Neki drugi lekovi mogu izazvati lažno pozitivan rezultat u testovima na benzodiazepine. Ovi lekovi uključuju tolmetin, naproksen, etodolak, fenoprofen, oxaprozin, i sertralin. Takođe, važno je napomenuti da se testiranjem na benzodiazepine ne može precizno odrediti količina leka koja se koristi, niti se može dokazati da li je osoba aktivno pod uticajem istog.

Priprema za test

Generalno, nema posebne pripreme potrebne za ovaj test. Međutim, važno je da da pre testiranja obavestite svog lekara o svim lekovima biljnim preparatima, vitaminima i dodacima ishrani koje uzimate. Ovo uključuje lekove koji se ne izdaju na recept i bilo koje ilegalne droge koje možda koristite.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Najbolji uzorak urina za analizu je svež, prvi jutarnji urin (prvi mlaz) u sterilnoj bočici. Pre sakupljanja uzorka preporuka je da se ne sprovode higijenske mere pre samog uzorkovanja. Minimalna količina urina za analizu je 10-15ml. Urin dostaviti u roku od jednog sata u laboratoriju.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.