Bartonella henselae IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

4100,00 rsd

Obrtno Vreme

3 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Bartonella IgM At analiza je precizan alat koji koristimo za detekciju infekcija izazvanih Bartonella bakterijom. U IntroLab laboratoriji u Beogradu, naš cilj je pružiti detaljne i tačne informacije o ovoj analizi, kako bismo vam omogućili da bolje razumete značaj i proces ovog testa.

Šta je Bartonella IgM At?

Bartonella IgM At predstavlja specifična antitela koja naš imunski sistem proizvodi kao odgovor na infekciju Bartonella bakterijom. Bartonella je rod gram-negativnih bakterija koje mogu izazvati različite bolesti kod ljudi, uključujući bolest mačijeg ogreba, bacilarnu angiomatozu i druge.

Imunoglobulini M (IgM) su tip antitela koji se prvi proizvode kao odgovor na infekciju. Oni su, stoga, važan marker za identifikaciju aktivnih ili nedavnih infekcija. Prisustvo Bartonella IgM antitela u krvi osobe može ukazivati na aktivnu ili nedavnu infekciju Bartonella bakterijom.

Kako se prenosi Bartonella?

Bartonella se najčešće prenosi putem uboda insekata kao što su buve, krpelji, komarci i vaši. Takođe, Bartonella se može preneti i putem kontakta sa kontaminiranom krvlju ili telesnim tečnostima, posebno kod ljudi sa slabim imunološkim sistemom.

Simptomi infekcije Bartonella bakterijom

Simptomi infekcije Bartonella bakterijom variraju i mogu se razlikovati od blagih do teških. Tipični simptomi mogu uključiti:

  • povišenu temperaturu
  • umor
  • glavobolju
  • bol u mišićima i zglobovima
  • crvenilo i oticanje na mestu uboda insekta
  • uvećane limfne čvorove

Posledice infekcije

Infekcija Bartonella bakterijom može dovesti do različitih posledica, zavisno od specifične vrste Bartonella i zdravstvenog stanja pacijenta. Kratkoročne posledice mogu uključivati simptome slične gripu, dok dugoročne posledice mogu uključivati hronične infekcije i komplikacije kao što su endokarditis, neurološki problemi, problemi sa vidom i problemi sa zglobovima.

Zašto se radi ova analiza?

Analiza na Bartonella IgM antitela se obično vrši kako bi se dijagnostifikovala Bartonella infekcija, posebno kada pacijent ima simptome infekcije ili je bio izložen riziku od infekcije.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Test na Bartonella IgM antitela se preporučuje kada pacijent ima simptome koji ukazuju na infekciju Bartonella bakterijom, posebno ako je bio izložen potencijalnim vektorima Bartonella (npr. krpelji, buve).

Kako se tumače rezultati?

Pozitivan rezultat na Bartonella IgM antitela ukazuje na nedavnu ili aktivnu infekciju. Negativan rezultat može značiti da osoba nije inficirana ili da imuni sistem još nije proizveo dovoljno antitela za detekciju.

Priprema za analizu

Obično nema posebnih zahteva za pripremu za ovaj test. Pacijent bi trebalo da obavesti lekara o svim lekovima koje trenutno uzima.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 3 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.