Bartonella henselae IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

4100,00 rsd

Obrtno Vreme

3 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Bartonella IgG At analiza je presudan laboratorijski test koji pruža detaljne informacije o prisustvu antitela na Bartonella bakteriju u krvi, omogućavajući ranu detekciju potencijalne infekcije. U IntroLab laboratoriji Beograd, posvećeni smo pružanju kvalitetnih analiza i preciznih rezultata, pružajući vam sveobuhvatne informacije koje su ključne za vaše zdravlje.

Šta je Bartonella?

Bartonella IgG At se odnosi na antitela koja su specifična za bakteriju Bartonella, grupu gram-negativnih bakterija koje mogu izazvati niz infekcija kod ljudi, uključujući bolest mačijeg ogreba i bartonelozu. Ove bakterije su prepoznate kao sve važniji uzročnici bolesti kod ljudi, sa brojnim identifikovanim vrstama i sve većim brojem prepoznatih kliničkih sindroma.

IgG antitela su specifična vrsta antitela koja igraju ključnu ulogu u adaptivnom, odnosno stečenom imunitetu. Ona se proizvode kao odgovor na infekciju ili vakcinaciju, pružajući dugotrajnu zaštitu protiv budućih infekcija. Prisustvo Bartonella IgG antitela u krvi može ukazivati na prethodnu ili trenutnu infekciju ovom bakterijom.

Kako se prenosi Bartonella?

Bartonella bakterija se prenosi uglavnom preko ugriza insekata, posebno buva, krpelja i vaši. Osim toga, neke vrste Bartonella mogu se preneti preko ogrebotina od mačaka inficiranih bakterijom (odatle i naziv „bolest mačijeg ogreba“). Zaražene mačke obično dobijaju bakteriju preko ugriza buva. Manje često, Bartonella se može preneti preko transfuzije krvi ili sa majke na dete tokom trudnoće.

Simptomi infekcije

Simptomi infekcije Bartonella bakterijom mogu biti različiti i zavise od specifične vrste Bartonella i opšteg zdravstvenog stanja osobe. Uobičajeni simptomi mogu uključivati:

  • groznicu
  • umor
  • glavobolju
  • oticanje limfnih čvorova

Kod nekih ljudi, infekcija može izazvati ozbiljnije simptome, kao što su infekcija srca (endokarditis) ili neurološki problemi.

Zašto se meri Bartonella IgG At?

Merenje Bartonella IgG antitela je ključno za dijagnozu infekcija izazvanih Bartonella bakterijom. Testiranje je posebno važno kod ljudi sa simptomima koji ukazuju na moguću Bartonella infekciju, kao i kod osoba sa oslabljenim imunim sistemom kod kojih infekcija može dovesti do ozbiljnih komplikacija.

Priprema za analizu

Nema posebnih zahteva za pripremu za analizu Bartonella IgG At. Međutim, važno je da obavestite svog lekara o svim lekovima koje uzimate, budući da neki lekovi mogu uticati na rezultate testa.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 3 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.