Bakterijska vaginoza DMP

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

550,00 rsd

Obrtno Vreme

2-4 dana

Uzorkovanje

Vaginalni bris

Kategorija

Mikrobiologija

U IntroLab laboratoriji u Beogradu, vaše zdravlje je naša najveća briga. Ukoliko sumnjate na promene u vašoj vaginalnoj flori, nudimo vam mogućnost da zakažete analizu Bakterijska vaginoza DMP u našim savremeno opremljenim prostorijama. Bakterijska vaginoza može doneti mnoštvo simptoma i potencijalnih komplikacija, a pravovremena dijagnostika je ključna.

Kada se radi analiza bakterijska vaginoza DMP?

Analiza za bakterijsku vaginozu (BV) putem Direct Microscopy Preparation (DMP) je metoda kojom se uzima vaginalni bris i ispituje pod mikroskopom kako bi se identifikovala promena u vaginalnoj flori, što je indikator bakterijske vaginoze. Ova analiza se obično preporučuje ženama koje prijavljuju simptome poput neuobičajenog vaginalnog iscedka, neugodnog mirisa, svraba ili peckanja u vaginalnom području.

Ženama koje planiraju trudnoću ili su već trudne često se preporučuje ova analiza, jer BV može povećati rizik od komplikacija poput prevremenog porođaja. Takođe, analiza se može preporučiti pre ginekoloških operacija ili intervencija, kako bi se smanjio rizik od postoperativnih infekcija. U slučaju recidiva i ponovne pojave simptoma, lekar može zahtevati test ba bakterijsku vaginozu DMP kako bi potvrdio dijagnozu BV i prilagodio terapiju.

Šta je bakterijska vaginoza?

Bakterijska vaginoza (BV) je najčešći vaginalni poremećaj kod žena reproduktivnog doba. Nastaje kada se naruši normalna ravnoteža „dobrih“ i „loših“ bakterija u vagini. To nije klasična infekcija, već disbalans vaginalne mikroflore. Glavni simptomi bakterijske vaginoze uključuju pojačan iscedak, često sive boje, sa neugodnim mirisom koji mnoge žene opisuju kao „riblji“. Moguće je i svrab ili pečenje pri mokrenju, ali mnoge žene nemaju nikakve simptome.

Važno je dijagnostikovati i lečiti BV, jer može povećati rizik od dobijanja drugih polno prenosivih bolesti, kao što su hlamidija i gonoreja. Ako sumnjate da imate BV, obratite se svom lekaru ili laboratoriji radi testiranja.

Kako se dobija bakterijska vaginoza?

Faktori koji mogu povećati rizik od razvoja bakterijske vaginoze:

  • Promena seksualnog partnera ili imanje više seksualnih partnera.
  • Douching može narušiti prirodnu ravnotežu bakterija u vagini i povećava rizik od BV.
  • Prirodna fluktuacija hormona. Na primer, rizik od BV može biti veći kada je žena trudna ili kada menstruira.
  • Upotreba intrauterinog uređaja (IUD). Neke studije sugeriraju da žene koje koriste IUD možda imaju povećani rizik od BV.

BV SE može razviti i bez poznatog razloga. BV nije klasično prenosiva seksualna bolest, ali seksualna aktivnost može povećati rizik od nje. Preporučuje se korišćenje kondoma i redovno ginekološko praćenje kako bi se smanjio rizik od BV i drugih vaginalnih poremećaja.

Kako se leči?

Bakterijska vaginoza može sama od sebe nestati kod određenog postotka žena, pri čemu oko 30% pacijenata iskusi prirodno izlečenje bez lekarske intervencije. Ali, za one koje traže medicinsko rešenje, antibiotici poput klindamicina i metronidazola često su prvi izbor. Ovi lekovi se mogu primenjivati direktno u vagini ili se mogu uzimati kroz tablete. Uprkos visokoj efikasnosti ovog tretmana, gde se simptomi povuku kod 90% žena nakon samo nedelje dana, veliki broj pacijenata (do 80%) doživi ponovnu pojavu simptoma.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Vaginalni bris

Obrtno vreme: 2-4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.