Badem F20

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1750,00 rsd

Obrtno Vreme

do 15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Alergologija

Laboratorija Beograd, IntroLab, nudi analizu badem F20, koja je jedna od analiza krvi koja se koristi za detekciju alergije na badem. Ovaj test je od suštinskog značaja za osobe koje sumnjaju da su alergične na ovo koštunjavo voće ili one koje žele da provere svoju osetljivost na isto.

Šta je analiza badem F20?

Badem F20 je test koji detektuje prisustvo specifičnih IgE antitela u krvi koja su odgovorna za alergijske reakcije. Ova analiza se izvodi uzimanjem uzorka krvi iz vene, što je postupak poznat kao vađenje krvi.

Zašto je važno testirati se?

Badem je jedan od najčešćih alergena, te je ovaj test na nutritivne alergene od velikog značaja. Alergija na badem može izazvati različite simptome, uključujući:

  • Oralni alergijski sindrom
  • Alergijski rinitis
  • Astmu
  • Atopijski dermatitis

U nekim slučajevima, reakcija može biti ozbiljna i dovesti do anafilaktičkog šoka.

Kako se izvodi analiza badem F20?

Analiza se izvodi pomoću ImmunoCAP™ metode, koja se bazira na vezivanju IgE antitela u serumu za alergen koji je vezan za čvrstu fazu. Nakon toga, vezana IgE antitela se detektuju pomoću enzimski obeleženih anti-ljudskih IgE antitela.

Prevencija i saveti za osobe sa alergijom na badem

Ako ste alergični na badem, važno je da preduzmete određene korake kako biste izbegli izlaganje ovom alergenu i smanjili rizik od alergijskih reakcija.

  • Čitajte deklaracije na proizvodima: Uvek pažljivo proveravajte sastojke na etiketama prehrambenih proizvoda. Badem može biti prisutan u različitim formama, kao što su bademovo mleko, bademovo brašno ili bademovo ulje.
  • Izbegavajte konzumiranje ostalih orašastih plodova: Badem može izazvati unakrsne alergijske reakcije sa drugim orašastim plodovima, kao što su orasi, lešnici i kikiriki. Ako ste alergični na badem, postoji velika mogućnost da ćete biti osetljivi i na ostalo koštunjavo voće.
  • Budite oprezni prilikom izlaska u restorane: Kada naručujete hranu u restoranu, uvek obavestite osoblje o vašoj alergiji. Takođe, izbegavajte jela koja mogu sadržavati badem ili tragove badema.
  • Informišite se o simptomima: Poznavanje simptoma alergijske reakcije može vam pomoći da brzo prepoznate problem i potražite medicinsku pomoć. Simptomi mogu uključivati svrab, osip, oticanje, poteškoće sa disanjem i vrtoglavicu.
  • Razgovarajte sa alergologom: Ako sumnjate da ste alergični na badem, važno je da se konsultujete sa specijalistom za alergije koji će sprovesti ispitavanje alergije na hranu kroz analizu badem F20.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.