Aviditet HSV 1 IgG

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2600,00 rsd

Obrtno Vreme

8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Razumeti specifičnosti medicinskih testova je ključno za naše zdravlje. Jedan od takvih testova, dostupan u laboratoriji IntroLab Beograd, je analiza aviditeta HSV 1 IgG. Ovaj test igra krucijalnu ulogu u dijagnostici i praćenju infekcija Herpes simplex virusom tip 1 (HSV-1), pružajući važne informacije koje mogu doprineti efikasnom tretmanu i brzom oporavku.

Šta je Aviditet HSV 1 IgG?

Herpes simplex virus tip 1 (HSV-1) je virus koji najčešće uzrokuje herpes oko usta (hladne rane), ali može izazvati i genitalni herpes. Aviditet HSV 1 IgG je laboratorijska analiza koja ocenjuje „jačinu“ veze između IgG antitela (koja proizvodi naš imunski sistem) i HSV-1 virusa. Ova vezivna snaga, ili „aviditet“, pruža ključne informacije o fazama i napredovanju infekcije.

Zašto je merenje Aviditeta HSV 1 IgG bitno?

Izmereni aviditet IgG antitela nam omogućava da razlikujemo primarnu infekciju od prethodno preležane ili ponovljene infekcije HSV-1.

  • Visoki nivoi aviditeta obično ukazuju na preležanu ili ponovljenu infekciju
  • Niski nivoi sugerišu na nedavnu ili primarnu infekciju

Razumevanje statusa infekcije je od ključne važnosti za uspešno lečenje i kontrolu simptoma.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Analiza aviditeta HSV 1 IgG se preporučuje kada postoji sumnja na infekciju HSV-1 ili kada su simptomi slični onima koje izaziva HSV-1, a standardni testovi na HSV-1 su nejasni ili kontradiktorni. Takođe, ovaj test je koristan za praćenje terapije i procenu imunog odgovora na infekciju.

Podvrste Aviditet HSV 1 IgG analize

Iako sam test aviditeta HSV 1 IgG nije podeljen na podvrste, postoje različite vrste testova koji se mogu koristiti za dijagnostiku infekcija HSV-1:

  • HSV-1 DNA PCR test: Ovaj test detektuje prisustvo DNA HSV-1 virusa u uzorku, što može ukazivati na aktivnu infekciju. PCR (lančana reakcija polimeraze) je veoma precizna tehnika koja omogućava detekciju čak i veoma malih količina virusne DNA.
  • HSV-1 IgM test: Ovaj test detektuje prisustvo IgM antitela na HSV-1 u krvi. IgM antitela su obično prva antitela koja proizvodi naš imunski sistem u odgovoru na infekciju, tako da njihovo prisustvo često ukazuje na recentnu infekciju.
  • HSV-1 IgG test: Ovaj test detektuje prisustvo IgG antitela na HSV-1. IgG antitela se razvijaju nakon IgM antitela i obično ostaju u našem sistemu za ceo život, pružajući dugotrajnu zaštitu. Njihovo prisustvo obično ukazuje na prethodno preležanu infekciju.

Izbor testa za dijagnozu HSV-1 zavisi od kliničke slike i cilja dijagnostike. Svaki od ovih testova pruža drugačiji uvid u imunski odgovor i status infekcije HSV-1.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.