Aspirin (acetilsalicilna kis.) nivo leka

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3000,00 rsd

Obrtno Vreme

15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Biohemija

Analiza nivoa leka Aspirina je precizna i pouzdana, omogućavajući detaljno praćenje koncentracije leka u krvi. Pored opšteg nivoa leka, u IntroLab laboratoriji možemo obaviti i dodatne testove kako bismo dobili dublji uvid u njegovu metaboličku aktivnost i interakcije sa drugim supstancama u organizmu.

Šta je acetilsalicilna kiselina?

Acetilsalicilna kiselina je aktivni sastojak koji se nalazi u leku Aspirin. Ona pripada grupi lekova koji se nazivaju nesteroidni antiinflamatorni lekovi (NSAID). Acetilsalicilna kiselina ima analgetičko (smanjuje bol), antipiretičko (snižava temperaturu) i antiinflamatorno (smanjuje upalu) dejstvo.

Aspirin, koji sadrži acetilsalicilnu kiselinu, se često koristi za ublažavanje blage do umerene boli, kao što su glavobolja, zubobolja, menstrualna bol, mišićni bol i bol uzrokovan zapaljenskim stanjima. Takođe se koristi kao antipiretik za snižavanje povišene telesne temperature kod prehlade, gripa i drugih infektivnih bolesti.

Acetilsalicilna kiselina takođe ima antiagregacijsko dejstvo, što znači da smanjuje sklonost zgrušavanju krvi. Zbog toga se koristi u niskim dozama kao deo terapije za sprečavanje nastanka krvnih ugrušaka, kao što su srčani udar ili moždani udar, kod pacijenata sa povećanim rizikom od ovih stanja.

Neželjeni efekti

Acetilsalicilna kiselina može imati neželjene efekte i interakcije sa drugim lekovima, stoga je važno koristiti je prema uputstvima lekara ili farmaceuta i pratiti preporučene doze. Takođe, važno je konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom pre nego što počnete koristiti acetilsalicilnu kiselinu ili Aspirin, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili koristite druge lekove.

Zašto se radi analiza?

Analiza nivoa leka Aspirina je važna za pacijente koji koriste ovaj lek iz različitih razloga, kao što su smanjenje upala, snižavanje temperature ili prevencija srčanih bolesti. Precizno poznavanje nivoa leka u organizmu omogućava praćenje efikasnosti terapije i prilagođavanje doze prema individualnim potrebama pacijenta.

Koliko vremenski treba da se uradi analiza?

Analiza nivoa leka Aspirina se obično završava u roku od 15 dana nakon prikupljanja uzorka krvi. Nakon toga, rezultati se obrađuju i dostavljaju pacijentu na uvid. Ukoliko je potrebno hitno izvršiti analizu, molimo vas da se konsultujete sa našim osobljem kako bismo vam pružili informacije o mogućnosti bržeg rezultata.

Priprema za analizu

Ne unositi hranu ni piće tokom 8 sati pre analize, osim vode. Takođe, obavestite nas o svim lekovima koje trenutno koristite, uključujući Aspirin ili druge lekove koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 15 dana

Priprema: Pre analize nivoa leka Aspirina, preporučuje se da budete u postu najmanje 8 sati, bez unošenja hrane.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.