Aspergillus fumigatus IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3200,00 rsd

Obrtno Vreme

do 14 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Aspergillus fumigatus IgM At analiza je specijalizovana laboratorijska procedura koja detektuje prisustvo IgM antitela protiv Aspergillus fumigatusa, jedne od najčešćih vrsta gljivica koje mogu uzrokovati infekcije kod ljudi. Ovaj test, koji se uspešno i pouzdano vrši u IntroLab laboratoriji u Beogradu, je ključan za dijagnozu i praćenje terapije bolesti povezanih sa ovom gljivicom.

Šta je Aspergillus Fumigatus IgM At?

Aspergillus fumigatus je vrsta plesni koja može uzrokovati ozbiljne bolesti, posebno kod osoba sa oslabljenim imunim sistemom. Imuni sistem proizvodi specifična IgM antitela kao odgovor na infekciju ovom gljivicom. Merenje ovih antitela u krvi je ključno za dijagnozu aspergiloze, bolesti uzrokovane Aspergillus fumigatusom.

Zbog čega je merenje ovog parametra bitno?

Testiranje na Aspergillus fumigatus IgM At je ključno za identifikaciju infekcije i praćenje odgovora na terapiju. Povišeni nivoi IgM antitela mogu ukazivati na akutnu ili nedavnu infekciju. Praćenje nivoa antitela može pomoći lekarima da prilagode terapiju i prate njen efekat.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Analiza Aspergillus fumigatus IgM At se najčešće preporučuje kod osoba koje imaju simptome bolesti koje su karakteristične za aspergilozu, kao što su:

  • kašalj
  • povišena temperatura
  • gubitak težine
  • bol u grudima

Takođe, ovaj test može biti koristan za pacijente sa oslabljenim imunim sistemom ili za one koji su podložni dugotrajnom tretmanu antibioticima, jer su oni u većem riziku za razvoj ove infekcije.

Kako se tumače rezultati?

Nivoi Aspergillus fumigatus IgM At izražavaju se u titrima, a povišeni rezultati obično ukazuju na postojanje infekcije. Bitno je napomenuti da samo lekar može interpretirati rezultate testa u kontekstu zdravstvenog stanja pacijenta i drugih kliničkih nalaza.

Kako se vrši analiza?

Analiza Aspergillus fumigatus IgM At se vrši uzimanjem uzorka krvi iz vene. Sam postupak je brz i uglavnom bezbolan.

Priprema za analizu

Nema specifične pripreme potrebne za ovu analizu. Pacijent može normalno jesti i piti pre testa, osim ako lekar ne navede drugačije.

Podvrste analize

Postoji nekoliko varijanti testova koji se koriste za otkrivanje Aspergillus fumigatusa, a svaka se fokusira na različiti tip antitela:

Svaka od navedenih analiza igra jedinstvenu i ključnu ulogu u otkrivanju i praćenju infekcije Aspergillus fumigatusom. Izbor odgovarajućeg testa se vrši prema individualnim kliničkim potrebama svakog pacijenta.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 14 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.