Aspergillus fumigatus IgA At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3200,00 rsd

Obrtno Vreme

do 14 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Aspergillus fumigatus IgA At analiza je dijagnostički test koji detektuje specifična antitela (IgA At) u krvi usmerena prema Aspergillus fumigatus, vrsti gljivica. Ova testiranja mogu pomoći u otkrivanju infekcije ili alergijskih reakcija na ove gljivice. Sprovodi se u laboratoriji IntroLab u Beogradu, gde stručnjaci rade na pružanju tačnih i pouzdanih rezultata.

Šta je Aspergillus Fumigatus IgA At?

Aspergillus Fumigatus je vrsta gljivica koje su široko rasprostranjene u našoj okolini. IgA At su antitela koja naše telo proizvodi kao odgovor na infekciju ili izlaganje Aspergillus fumigatusu. Detekcija ovih antitela može ukazivati na infekciju ili alergijsku reakciju.

Zbog čega je merenje ovog parametra bitno?

Merenje Aspergillus Fumigatus IgA At je bitno jer može pomoći u dijagnostikovanju stanja poput:

 • Aspergiloma (gljivični balon)
 • alergijske bronhopulmonalne aspergiloze (ABPA)
 • invazivne aspergiloze

Ova stanja mogu uticati na pluća i druge organe, dovodeći do ozbiljnih simptoma i komplikacija. Pravovremena dijagnoza omogućava pravilno lečenje.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Test Aspergillus Fumigatus IgA At se preporučuje osobama koje imaju simptome infekcije aspergilusom, kao što su:

 • kašalj
 • groznica
 • gubitak apetita
 • teško disanje
 • bol u grudima

Takođe, test je koristan kod osoba sa hroničnim respiratornim bolestima, poput astme ili cistične fibroze, jer su one posebno osetljive na infekcije i alergijske reakcije na aspergilus.

Priprema za analizu

Nema specifične pripreme za ovaj test. Važno je, međutim, da pacijent obavesti lekara o svim lekovima koje uzima, jer neki lekovi mogu uticati na rezultate testa.

Podvrste analize

Aspergillus fumigatus IgA At analiza se prvenstveno fokusira na detekciju specifičnih IgA antitela koja ciljaju Aspergillus fumigatus. Međutim, u kontekstu Aspergillus infekcija, postoje i druge relevantne analize koje se mogu koristiti u kombinaciji sa IgA testom. Ove dodatne analize uključuju:

 • Aspergillus fumigatus IgG At Analiza: Ovaj test detektuje IgG antitela na Aspergillus fumigatus. Povišeni nivoi ovih antitela mogu ukazivati na hroničnu infekciju ili izloženost ovim gljivicama.
 • Aspergillus fumigatus IgM At Analiza: Ovaj test detektuje IgM antitela na Aspergillus fumigatus. Povišeni nivoi ovih antitela često ukazuju na akutnu infekciju.
 • Aspergillus fumigatus IgE At Analiza: Ovaj test detektuje IgE antitela na Aspergillus fumigatus. Povišeni nivoi ovih antitela obično ukazuju na alergijsku reakciju na ove gljivice.

Svaki od ovih testova ima svoju specifičnu ulogu u dijagnozi i praćenju Aspergillus fumigatus infekcija. Odabir odgovarajuće analize ili kombinacije analiza zavisiće od individualnih simptoma pacijenta, medicinske istorije, kao i trenutnog zdravstvenog stanja. Iz tog razloga, uvek je najbolje da se konsultujete sa lekarom ili medicinskim stručnjakom kako biste utvrdili koji testovi su najpogodniji za vas.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 14 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.