Anti Mullerian hormon – AMH

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3200,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

Otkrijte značenje povišenih i sniženih vrednosti Anti-Mullerian hormona (AMH) i njihovu vezu sa plodnošću i reproduktivnim zdravljem. U IntroLab laboratoriji, vrhunskoj laboratoriji u Beogradu, možete izvršiti merenje AMH i dobiti pouzdane rezultate za procenu vašeg reproduktivnog statusa.

Šta je Anti Mullerian hormon – AMH?

Anti-Mullerian hormon (AMH) je hormon koji se proizvodi u jajnicima žena. On je odgovoran za regulaciju razvoja i rasta folikula u jajnicima. AMH se obično koristi kao marker za procenu rezerve jajnika, odnosno broja preostalih jajnih ćelija.

Kada se meri Anti Mullerian hormon – AMH?

Anti-Mullerian hormon (AMH) se određuje iz različitih razloga i kod različitih grupa ljudi.

  • Procena plodnosti žena: Merenje nivoa AMH može pružiti informacije o rezervi jajnika i ukazati na broj preostalih jajnih ćelija. To se često koristi kao jedan od faktora za procenu plodnosti žena, posebno prilikom planiranja vantelesne oplodnje (IVF) ili drugih postupaka asistirane reprodukcije.
  • Rana dijagnostika menopauze: AMH se može koristiti za predviđanje početka menopauze kod žena. Niski nivoi AMH mogu ukazivati na smanjenu rezervu jajnika i mogu biti indikator da se menopauza približava.
  • Dijagnostika i praćenje policističnih jajnika: Povišeni nivoi AMH mogu biti povezani sa sindromom policističnih jajnika (PCOS), stanjem koje karakteriše prisustvo brojnih cisti na jajnicima i poremećaj hormonske ravnoteže. Merenje AMH može se koristiti za dijagnostikovanje PCOS-a i praćenje efekata terapije.
  • Praćenje terapije i praćenje tumora jajnika: Nivo AMH može se pratiti tokom terapije za određene tumore jajnika, kao deo praćenja odgovora na terapiju i procene napretka bolesti.

Povišene i snižene vrednosti Anti-Mullerian hormona

Povišene vrednosti Anti-Mullerian hormona (AMH) obično se javljaju kod žena koje imaju sindrom policističnih jajnika (PCOS). PCOS karakteriše povećana produkcija hormona u jajnicima, uključujući i AMH. S druge strane, niske vrednosti AMH mogu se javiti kod žena koje imaju smanjenu rezervu jajnika ili su bliže menopauzi. Niski nivoi AMH mogu ukazivati na smanjen broj preostalih jajnih ćelija i mogu biti indikator smanjene plodnosti ili približavanja menopauze.

Nivoi AMH mogu varirati i značajno se razlikovati između pojedinaca. Interpretacija rezultata AMH analize treba biti individualizovana i treba je obaviti uz konsultaciju sa lekarom ili stručnjakom za reproduktivno zdravlje.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.