Anaerobne bakterije kultivacija

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1000,00 rsd

Obrtno Vreme

5-7 dana

Uzorkovanje

Bris

Kategorija

Mikrobiologija

Anaerobne bakterije kultivacija je specijalizovana laboratorijska analiza koja omogućava identifikaciju i proučavanje bakterija koje rastu u odsustvu kiseonika. Ove bakterije su često odgovorne za različite infekcije u ljudskom telu, a njihovo otkrivanje je ključno za pravilno lečenje. Ova vrsta analize je deo širokog spektra testova dostupnih u sklopu privatne laboratorije Beograd, IntroLab.

Anaerobne bakterije kultivacija i njen značaj

Anaerobne bakterije su prisutne u različitim delovima našeg tela, uključujući creva, kožu i usta. Iako su neke od ovih bakterija korisne, druge mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme ako se prekomerno razmnože ili dospeju na mesta gde ne bi trebalo da budu. Kultivacija anaerobnih bakterija omogućava nam da identifikujemo ove potencijalno štetne bakterije i pružimo najefikasnije lečenje.

Kada je indikovana kultivacija anaerobnih bakterija?

Kultivacija anaerobnih bakterija se obično preporučuje kada postoje simptomi koji ukazuju na infekciju koju mogu izazvati ove bakterije. To može uključivati dugotrajne i uporne infekcije, infekcije koje ne reaguju na standardno lečenje, ili infekcije koje se javljaju na mestima gde se obično nalaze anaerobne bakterije.

Koje bakterije spadaju u ovu grupu?

Anaerobne bakterije se mogu klasifikovati u različite vrste, i to:

  • Clostridium
  • Bacteroides
  • Peptostreptococcus
  • i druge.

Svaka od ovih vrsta ima svoje jedinstvene karakteristike i može izazvati različite vrste infekcija. Na primer, Clostridium difficile je poznat po tome što izaziva teške infekcije creva, dok Bacteroides može izazvati infekcije u različitim delovima tela, uključujući trbušnu šupljinu i kožu. Kroz proces uzgajanja, možemo identifikovati specifične vrste bakterija koje su prisutne, što nam omogućava da prilagodimo lečenje specifičnom uzročniku infekcije.

Anaerobne bakterije kultivacija – Proces

Proces kultivacije anaerobnih bakterija započinje uzimanjem uzorka od pacijenta. Ovaj uzorak se zatim stavlja u specijalno okruženje bez kiseonika, koje omogućava rast ovih patogena. Nakon toga, bakterije se identifikuju kroz različite testove, uključujući mikroskopski pregled, hemijske reakcije i druge metode. Konačno, rezultati se analiziraju i koriste za informisanje o najboljem pravcu lečenja. U laboratoriji IntroLab, ovaj proces se sprovodi sa najvišim standardima kvaliteta, kako bi se osiguralo da dobijete najpreciznije i najkorisnije informacije o vašem zdravlju.

Šta očekivati tokom testa?

Tokom testa, laboratorijski tehničar će uzeti bris iz odgovarajućeg dela vašeg tela. Ovaj proces je obično brz i uzrokuje minimalnu nelagodnost. Nakon toga se u laboratoriji sprovodi proces kultivacije.

Kako unterpretirati rezultate?

Rezultati kultivacije će pokazati koje, ako postoje, anaerobne bakterije su prisutne u brisu. Vaš lekar će interpretirati ove rezultate u kontekstu vaših simptoma i medicinske istorije, i koristiti ih da odredi tok lečenja koji će biti adaptiran vama.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Bris

Obrtno vreme: 5-7 dana

Priprema: Priprema će zavisiti u odnosu na to koji bris se uzima. Na primer, ukoliko se uzima bris iz usta, savetuje se da se odradi ujutru, pre jela i bez prethodnog pranja zuba.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.