Amfetamin u urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

590,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza amfetamin u urinu je vrsta biohemijske analize urina koja se koristi za detekciju prisustva ove droge. Ovaj test koji možete uraditi u IntroLab-u je od velike važnosti, bilo da je reč o zloupotrebi droge ili medicinskoj upotrebi.

Šta je amfetamin?

Amfetamin je droga koja stimuliše centralni nervni sistem, čineći korisnike veoma budnim i energičnim. Ova droga može se pojaviti u urinu od 1 do 3 dana nakon konzumiranja. Amfetamini uključuju metamfetamin (met) i metilendioksimetamfetamin (MDMA), kao i druge dizajnerske forme.

Amfetamin je često korišćena ulična droga. Stimulansi poput amfetamina i metamfetamina mogu korisnike učiniti veoma srećnim, ali mogu takođe izazvati osećaj velike uznemirenosti, deluzije i halucinacije. Korisnici se osećaju agresivno i paranoično, a mogu biti nasilni. Zloupotreba ovih droga može takođe izazvati druge ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani udar, srčane bolesti, konvulzije i teško propadanje zuba.

Amfetamin ima i medicinsku upotrebu. Zdravstveni radnici ponekad propisuju ovu drogu u malim dozama za ljude sa poremećajem pažnje/hiperaktivnosti. Takođe, lekari ponekad propisuju ovu drogu za lečenje gojaznosti i narkolepsije, poremećaja sna koji se karakteriše naglim padanjem u dubok san na mestima ili u vreme kada ne bi trebalo.

Kako se izvodi test?

Za ovaj test potreban je uzorak urina koji se testira u laboratoriji.

Zašto se izvodi test?

Amfetamin može biti opasan za vaše zdravlje, naročito ako ga uzimate u velikim dozama. Ako vam je propisana ova droga, vaš lekara može zahvtevati da uradite ovaj test da bi se uverio da uzimate propisanu dozu. Takođe, ako dođete u hitnu pomoć sa znakovima predoziranja drogom, lekar može naručiti testiranje krvi ili urina na metamfetamin. Metamfetamin se u telu pretvara u amfetamin. S tim u vezi, neki znakovi predoziranja drogom, tako i amfetaminom, uključuju:

  • Hiperaktivnost
  • Visok krvni pritisak
  • Ubrzan rad srca
  • Proširene zenice
  • Visoku telesnu temperaturu (hipertermiju) do 40°C
  • Agresivnost
  • Nasilnost
  • Tešku uznemirenost
  • Psihozu

Čak i ako ne koristite amfetamine, možda će vam trebati ovaj test da biste dobili posao. Ako ste na uslovnoj slobodi ili se lečite od poremećaja upotrebe droga, ova analiza urina će vam možda biti potrebna da biste dokazali da ne koristite droge.

Šta možete očekivati od rezultata testa?

Rezultati testa mogu varirati u zavisnosti od vaše starosti, pola, zdravstvene istorije i drugih faktora. Pozitivan rezultat ukazuje na to da ste koristili ovu drogu u poslednjih 1 do 3 dana. Ukoliko je često konzumirate, amfetamin u urinu se može pojaviti i do nedelju dana nakon upotrebe.

Rezultati samo pokazuju da je amfetamin bio u vašem sistemu u vreme testa. Pozitivan rezultat testa treba potvrditi u laboratoriji. Zdravstveni radnici dijagnostikuju poremećaj upotrebe amfetamina samo nakon fizičkog pregleda. To uključuje uzimanje vaše lične istorije i razgovor sa vama. Ako imate problem sa upotrebom amfetamina, vaš lekar može predložiti lečenje zavisnosti, poremećaja upotrebe droga ili depresije.

Da li test nosi neki rizik?

Ovaj test ne nosi poznati rizik. Međutim, rezultati analize mogu uticati na vašu sposobnost da dobijete vozačku dozvolu ili posao, da se pridružite vojsci ili da se bavite određenim sportovima.

Analiza amfetamina u urinu je važan alat za identifikaciju upotrebe amfetamina, bilo da je reč o zloupotrebi droge ili medicinskoj upotrebi. Naša biohemijska laboratorija Beograd, IntroLab, gde stručnjaci koriste najnoviju opremu da bi pružili najbolju moguću uslugu, vam omogućava da uradite ovu analizu na brz i pouzdan način. Ako imate bilo kakva pitanja ili brige u vezi sa ovim testom, slobodno se obratite našem timu za više informacija.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Najbolji uzorak urina za analizu je svež, prvi jutarnji urin (prvi mlaz) u sterilnoj bočici. Pre sakupljanja uzorka preporuka je da se ne sprovode higijenske mere pre samog uzorkovanja. Minimalna količina urina za analizu je 10-15ml. Urin dostaviti u roku od jednog sata u laboratoriju.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.