Aldolaza

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1100,00 rsd

Obrtno Vreme

15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Biohemija

IntroLab, vodeća laboratorija Beograd, Vam pruža visokokvalitetne usluge, uključujući analizu aldolaze, kao i analizu enzimi pankreasa. Cena za ove analize je konkurentna, a kvalitet usluga koje pružamo je visok. Analiza aldolaze je laboratorijski test koji se koristi za merenje nivoa enzima aldolaze u krvi. Ovaj test, slično kao analiza enzima jetre, pruža važne informacije o metabolizmu i funkciji mišića, posebno u kontekstu neuromišićnih oboljenja.

Šta je aldolaza?

Aldolaza je enzim koji ima ključnu ulogu u procesu razgradnje ugljenih hidrata. Merenje nivoa aldolaze u krvi može pružiti informacije o mogućim mišićnim oštećenjima ili upalama. Ova analiza se obično preporučuje osobama koje ispoljavaju simptome kao što su slabost mišića, grčevi ili bolovi. Takođe, može biti korisna za praćenje napretka tokom terapije ili rehabilitacije.

Analiza aldolaze ima značajnu ulogu u detekciji različitih medicinskih stanja kao što su:

 • mišićna distrofija
 • rabdomioliza
 • dermatomiozitis
 • polimiozitis
 • trihineloza
 • akutni hepatitis
 • bolesti jetre
 • infarkt miokarda
 • karcinom prostate
 • hemoragični pankreatitis
 • gangrena
 • gubitak mišićne mase.

U slučaju infarkta miokarda, nivo aldolaze može biti sličan AST (aspartat aminotransferaza), dok kod mišićnih oboljenja pruža slične informacije kao kreatin kinaza (CK). Analiza aldolaze je korisna u identifikaciji ovih stanja i može biti deo celokupne procene zdravstvenog stanja pacijenta.

Analiza aldolaze – Tumačenje rezultata

Tumačenje rezultata obavlja medicinski stručnjak, obično lekar ili laboratorijski tehničar. Rezultati analize aldolaze se izražavaju u određenim jedinicama merenja, kao što su uobičajene jedinice po litru (U/L) ili mikromole po minutu (µmol/min). Normalni raspon vrednosti može varirati u zavisnosti od specifičnih faktora kao što su starost, pol i zdravstveno stanje.

Kako izgleda uzorkovanje?

Vađenje krvi je uobičajena metoda za analizu aldolaze. Medicinsko osoblje će vam pripremiti ruku i sterilnom iglom uzeti uzorak krvi iz vene. Postupak je obično brz i relativno bezbolan. Može se osećati blago ubod igle i pritisak tokom uzimanja uzorka krvi. Nakon što je uzorak krvi uzet, medicinsko osoblje će pažljivo obeležiti uzorak i pravilno ga pripremiti za analizu u laboratoriji.

U IntroLab-u Beogradu, naše stručno medicinsko osoblje pažljivo pristupa uzorkovanju i pripremi za analizu aldolaze. Mi smo posvećeni pružanju visokokvalitetnih usluga i obezbeđivanju pouzdanih rezultata. Vaš uzorak će biti obrađen sa pažnjom i profesionalnošću kako biste dobili tačne informacije o svom zdravlju.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Vađenje krvi

Obrtno vreme: 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna. Međutim, ne preporučuje se uzimanje uzorka neposredno nakon obroka.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.