Adenovirus IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1300,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Osećate li potrebu da saznate da li je vaše telo bilo u kontaktu sa adenovirusom? Analiza Adenovirus IgG At, koju možete obaviti u našoj IntroLab laboratoriji u Beogradu, je pravo rešenje za vas. Ovaj test je ključan u detektovanju specifičnih antitela koja nastaju kada je vaš organizam bio izložen adenovirusu.

Šta je Adenovirus IgG At?

Adenovirusi su grupa virusa koji mogu izazvati različite zdravstvene probleme, od prehlade do ozbiljnijih stanja kao što su bronhitis, upala pluća ili konjuktivitis. Adenovirus IgG At se odnosi na specifična antitela (Imunoglobulin G) koja nastaju kao odgovor našeg imunog sistema na infekciju adenovirusom. Prisustvo ovih antitela u organizmu ukazuje da je osoba u prošlosti bila izložena adenovirusu.

Zašto je merenje ovog parametra bitno?

Merenje Adenovirus IgG At je bitno jer nam omogućava da utvrdimo da li je osoba bila izložena adenovirusu. Ukoliko se otkriju antitela, to može značiti da je osoba razvila određeni nivo imuniteta na ovaj virus. Ovo je posebno važno kod osoba sa oslabljenim imunitetom, kod kojih bi ponovna infekcija adenovirusom mogla biti opasna.

Kada je potrebno uraditi ovaj test i kako se tumače rezultati?

Analiza Adenovirus IgG At se preporučuje kada postoji sumnja na prethodnu izloženost adenovirusu, u praćenju stanja osoba sa oslabljenim imunitetom ili u proceni imuniteta nakon vakcinacije protiv adenovirusa. Interpretacija rezultata se temelji na nivou Adenovirus IgG At u krvi. Povišene vrednosti signaliziraju raniji kontakt sa virusom, što može biti važno za dalje upravljanje zdravstvenim stanjem pacijenta. S druge strane, snižene ili odsutne vrednosti mogu ukazivati na nepostojanje prethodne izloženosti adenovirusu ili neuspešnu proizvodnju antitela od strane imunog sistema, što zahteva dalju dijagnostiku i potencijalno drugačiji terapijski pristup.

Kako se vrši analiza?

Za analizu Adenovirus IgG At koristi se uzorak krvi. Uzorak se uzima iz vene, najčešće sa unutrašnje strane lakta.

Specificnosti analize

Analiza Adenovirus IgG At može nekada dati lažno pozitivne rezultate, što znači da test pokazuje prisustvo antitela, iako osoba nije bila izložena adenovirusu. Ovo se može dogoditi ako je osoba bila izložena sličnim virusima. Lažno negativni rezultati su retki, ali se mogu dogoditi kod osoba sa oslabljenim imunim sistemom.

Podvrste analize

Pored anliza Adenovirus IgG At, postoje i druge podvrste koje se mogu meriti za sveobuhvatniji uvid u imuni odgovor organizma.

  • Adenovirus IgM At je druga podvrsta koja ukazuje na recentnu, odnosno trenutnu infekciju. Ova vrsta antitela se obično proizvodi prva u akutnoj fazi infekcije, pa je njihovo prisustvo često znak skorašnje ili aktivne infekcije.
  • Adenovirus IgA At je treća podvrsta, koja ima poseban značaj u detekciji infekcija koje se prenose preko sluzokože, kao što su respiratorne ili gastrointestinalne infekcije. Merenje ovih antitela može ukazivati na skorašnju ili trenutnu infekciju adenovirusom.

Sve ove podvrste analiza često se rade zajedno, kako bi se dobio celovitiji uvid u imuni odgovor na adenovirus, pružajući stručnjacima bolje razumijevanje dinamike i faze infekcije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.