Adenovirus IgA At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1300,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Adenovirus IgA At, je jedna od ključnih laboratorijskih pretraga koje IntroLab Laboratorija Beograd nudi u svom dijagnostičkom spektru.

Šta je Adenovirus IgA At?

Adenovirus IgA At su specifični proteini koje proizvodi imuni sistem kao odgovor na infekciju adenovirusom. Ova antitela proizvode specijalizovane ćelije imunog sistema, B limfociti, koji se transformišu u plazma ćelije sposobne za proizvodnju antitela. B limfociti i plazma ćelije se pretežno nalaze u limfnim čvorovima, slezini, krajnicima i drugim delovima limfnog sistema, ali se mogu naći i u drugim delovima tela gde se odvija imunski odgovor. Posebno je značajno to što se IgA antitela nalaze na sluzokoži i u telesnim tečnostima kao što su pljuvačka, suze, i sekreti respiratornog i digestivnog sistema, gde vrše prvu liniju odbrane protiv infekcija.

Adenovirus čini veliku grupu virusa koja može izazvati različite bolesti, uključujući:

 • prehlade
 • faringitis
 • bronhitis
 • pneumoniju
 • proliv
 • konjuktivitis
 • visoku temperaturu
 • upalu mehura
 • neurološke bolesti

Kada se organizam suoči sa adenovirusom, proizvodi se specifična IgA antitela kako bi neutralizovala virus i pomogla u eliminaciji infekcije.

Zašto je bitna ova analiza?

Merenje adenovirus IgA antitela igra ključnu ulogu u potvrđivanju ili isključivanju adenovirusne infekcije. Povišene vrednosti obično ukazuju na aktuelnu ili nedavno preležanu infekciju. Snižene ili odsutne vrednosti, s druge strane, obično ukazuju na odsustvo infekcije ili efikasan oporavak od iste.

Kada se radi Adenovirus IgA At analiza?

Testiranje može biti potrebno ako osoba ima simptome koji upućuju na moguću adenovirusnu infekciju, kao što su:

 • groznica
 • upala grla
 • bol u mišićima ili očnim kapcima

Ova analiza može biti posebno korisna u praćenju efekata terapije kod osoba koje su prethodno imale adenovirusnu infekciju.

Proces analize

Analiza vrši se na osnovu uzorka krvi. Krv se uzima iz vene na ruci kroz jednostavan i brz postupak.

Specifičnosti analize

Ovaj test je vrlo specifičan i osjetljiv, što znači da ima visoku preciznost u detektovanju prisustva antitela. Međutim, vrednosti se mogu povećati kod ljudi koji imaju određene hronične bolesti, poput HIV-a, ili kod onih koji su nedavno primili vakcinu protiv adenovirusa.

Podvrste analize Adenovirus IgA At

Analiza Adenovirus IgA At je jedna od ključnih metoda koje se koriste za proučavanje imunološkog odgovora na adenovirus. Ipak, za dublji i sveobuhvatniji uvid, potrebno je sagledati i druge podvrste.

 • Adenovirus IgG At: Ova klasa antitela se javlja nakon što IgA antitela dostignu svoj vrhunac i počnu da se smanjuju. Prisustvo IgG antitela može ukazivati na prethodno izloženost adenovirusu i potencijalno stečeni imunitet.
 • Adenovirus IgM At: Ova podvrsta antitela se obično proizvodi prva pri početku infekcije. Prisustvo ovih antitela obično ukazuje na novu ili aktivnu infekciju adenovirusom.

Merenje Adenovirus IgA At u kombinaciji sa ovim drugim podvrstama antitela omogućava stručnjacima da steknu celovitu sliku imunološkog odgovora na infekciju adenovirusom.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Nema specifičnih priprema za analizu. Pacijentima se obično savetuje da pre analize ne konzumiraju hranu ili tečnosti osim vode najmanje 8 do 12 sati pre testiranja.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.