Adeno/Rota/Noro/Astro virusi u stolici

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

5000,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje stolice

Kategorija

Analiza stolice

S obzrom da su Adeno/Rota/Noro/Astro virusi u stolici često prisutni, te su uzročnici raznih gastrointestinaling infekcija, analiza na pristutvo ovih virusa je često indikovana. Možete je odraditi u IntroLab laboratoriji u Beograd na lak, brz, i pozdan način. Zašto? Jer je ova analiza stolice važna u dijagnostici i praćenju ovih virusnih infekcija, i pruža sveobuhvatne informacije o zdravlju Vašeg organizma.

Zašto je potrebno utvrditi da li su prisutni Adeno/Rota/Noro/Astro virusi u stolici?

Analiza stolice za Adeno/Rota/Noro/Astro viruse se obavlja kako bi se identifikovalo prisustvo ovih virusa koji su odgovorni za izazivanje gastroenteritisa. Gastroenteritis karakterišu simptomi kao što su proliv, povraćanje, mučnina, bolovi u stomaku i groznica.

Koje su indikacije za analizu?

Kompletna analiza stolice za detekciju Adeno/Rota/Noro/Astro virusa je indikovana u sledećim situacijama:

  • Gastroenteritis: Kada osoba ima simptome gastroenteritisa, kao što su proliv, povraćanje, mučnina, bolovi u stomaku i groznica. Ovi simptomi mogu ukazivati na infekciju jednim od ovih virusa.
  • Epidemiološka situacija: Kada postoji epidemija ili izbijanje ovih virusnih infekcija u zajednici ili u okruženju u kojem se osoba nalazi.
  • Kontrola infekcije: U određenim ustanovama, kao što su bolnice, vrtići ili domovi za negu, analiza stolice za Adeno/Rota/Noro/Astro viruse se može sprovoditi radi praćenja i kontrole širenja infekcije među pacijentima ili korisnicima.
  • Klinička evaluacija: U nekim slučajevima, analiza stolice za ove viruse se može preporučiti u okviru kliničke evaluacije pacijenta kako bi se isključile druge moguće uzročnike gastrointestinalnih simptoma.

Tumačenje rezultata analiza stolice na ove viruse

Tumačenje rezultata analize stolice za Adeno/Rota/Noro/Astro viruse se vrši na osnovu prisustva ili odsustva ovih virusa u uzorku stolice. Rezultat testa se obično izveštava kao „pozitivan“ ako je virus detektovan ili „negativan“ ako nije detektovan.

  • Pozitivan rezultat: Pozitivan rezultat ukazuje na prisustvo jednog ili više od navedenih virusa u uzorku stolice. To može potvrditi da su simptomi gastroenteritisa uzrokovani ovim virusima.
  • Negativan rezultat: Negativan rezultat ukazuje na odsustvo detektovanih Adeno/Rota/Noro/Astro virusa u uzorku stolice. Međutim, treba imati na umu da negativan rezultat ne isključuje mogućnost infekcije drugim uzročnicima gastroenteritisa.

Važno je da rezultate analize stolice tumači isključivo kvalifikovani medicinski stručnjak, kao što je lekar ili laboratorijski tehničar.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Stolica

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.