Acarus siro D70 (grinja brašna)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1750,00 rsd

Obrtno Vreme

do 15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Alergologija

Susrećete se s neobjašnjivim alergijskim simptomima? Možda je problem grinja brašna, poznata kao Acarus siro D70. Ova mikroskopska napast može biti nevidljivi uzrok vaših tegoba. U laboratoriji IntroLab u Beogradu pružamo preciznu analizu Acarus siro D70 (grinja brašna) koja može pomoći u otkrivanju i rešavanju vaših zdravstvenih izazova.

Kada se radi analiza Acarus siro D70 (grinja brašna)?

Postoje specifične situacije i simptomi koji ukazuju na potencijalnu potrebu za acarus siro D70 (grinja brašna) testom:

  • Hronični alergijski simptomi: Ako redovno doživljavate simptome poput curenja nosa, kijanja, svraba očiju ili kožnih osipa bez jasnog uzroka, grinje brašna mogu biti krivac.
  • Respiratorni problemi: Osobe koje se suočavaju sa čestim respiratornim tegobama, poput astme ili bronhitisa, mogu imati koristi od testiranja.
  • Stalno vlažno okruženje: Ako živite ili radite u prostoru koji je konstantno vlažan, rizik od prisustva grinja je veći.
  • Problemi sa kožom: Neobjašnjivi osipi, ekcemi ili druge kožne reakcije mogu biti rezultat izloženosti grinjama brašna.
  • Istorija alergija: Ako imate porodičnu istoriju alergija, posebno alergija na grinje, možda ćete hteti da razmotrite testiranje.

S obzirom na moguću prisutnost ovih grinja i njihov potencijalni uticaj na zdravlje, važno je biti informisan i preduzeti neophodne korake za detekciju i eventualno lečenje.

Šta je grinja brašna?

Grinja brašna, čiji je naučni naziv Acarus siro, mikroskopski je organizam koji pripada grupi grinja. Najčešće se može naći u proizvodima poput žitarica, brašna, i stočne hrane, naročito ako su skladišteni u vlažnim uslovima. Iako su izuzetno male veličine, pod mikroskopom imaju osmo-nožasti oblik i izgledaju kao prozirni člankonošci.

Ove grinje preferiraju topla i vlažna okruženja, gde se hrane organskim materijalom. Zbog svoje sposobnosti brze reprodukcije, njihova prisutnost može brzo postati problem u skladištima ili domaćinstvima. Njihov celokupan životni ciklus, od jaja do odrasle jedinke, traje svega nekoliko nedelja.

Iako grinje brašna same po sebi nisu štetne, njihovi izlučevini i delovi tela mogu izazvati alergijske reakcije kod osetljivih osoba. Prevencija je ključna, stoga je preporučljivo da se brašno i druge žitarice skladište u zatvorenim posudama i na suvom mestu, daleko od izvora vlage.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.