a PTT

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

300,00 rsd

Obrtno Vreme

2h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Hemostaza

Aktivirano Vreme Parcijalne Tromboplastinske Tromboplastine (a PTT) je laboratorijski test koji se koristi za procenu puteva koagulacije u vašem telu. Ovaj test je neophodan za otkrivanje problema sa zgrušavanjem krvi, što može biti uzrok raznih zdravstvenih problema. Naša laboratorija IntroLab, koja se nalazi u Beogradu, opremljena je za izvođenje ove vrste testiranja.

Šta je a PTT?

a PTT test meri vreme koje je potrebno krvnom plazmi da formira ugrušak nakon što se dodaju određeni reagensi. Ovo vreme je obično između 25 i 35 sekundi, ali može se produžiti kod osoba sa poremećajima koagulacije ili kod onih koji su na terapiji antikoagulansima, kao što je heparin.

Kada i zašto se radi ova analiza?

Aktivirano Vreme Parcijalne Tromboplastinske Tromboplastine (a PTT) analiza se koristi u sledećim situacijama:

  • Dijagnostika poremećaja koagulacije: Pomaže u identifikovanju poremećaja koagulacije kao što su hemofilija i von Willebrandova bolest. Ovi poremećaji uzrokuju nepravilno krvarenje i mogu biti ozbiljni ako se ne dijagnostikuju i ne leče pravilno.
  • Praćenje terapije sa Heparinom: Heparin je lek koji menja proces zgrušavanja krvi. Ova analiza se koristi za praćenje efekata ovog leka, osiguravajući da je doza pravilna i da ne izaziva preterano krvarenje.
  • Preoperativni skrining: Pre bilo koje operacije, važno je proceniti rizik od krvarenja. a PTT test može pomoći u otkrivanju problema sa zgrušavanjem krvi koji bi mogli povećati rizik od krvarenja tokom ili posle operacije.
  • Dijagnostika Diseminovane intravaskularne koagulacije (DIK): DIK je ozbiljno stanje koje može dovesti do nekontrolisanog krvarenja i stvaranja krvnih ugrušaka u celom telu. a PTT test može pomoći u dijagnostici ovog stanja.
  • Dijagnostika i praćenje autoimunih bolesti: ovaj test može biti koristan u dijagnostici i praćenju autoimunih bolesti kao što je lupus, koje mogu uticati na sistem zgrušavanja krvi.
  • Dijagnostika jetrenih bolesti: Jetra igra ključnu ulogu u koagulaciji krvi, i problemi sa funkcijom jetre mogu uticati na zgrušavanje krvi. a PTT analiza može pomoći u otkrivanju ovih problema.

Svaka od ovih situacija zahteva preciznu i tačnu dijagnostiku, a a PTT analiza pruža važan uvid u stanje sistema koagulacije krvi, čineći ga nezamenljivim alatom u savremenoj medicinskoj praksi.

Specificnosti i podvrste a PTT analize

a PTT test može se prilagoditi u zavisnosti od specifičnih potreba pacijenta. Na primer, može se koristiti za procenu različitih aspekata koagulacije krvi ili se koristiti zajedno sa drugim testovima za dobijanje detaljnijeg uvida u zdravstveno stanje pacijenta.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: citratna plazma (venska krv)

Obrtno vreme: 2h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.